Дисциплинарно-административният съвет на Националната баскетболна лига отправя официални препоръки към

...
Дисциплинарно-административният съвет на Националната баскетболна лига отправя официални препоръки към
Коментари Харесай

ДАС с официални препоръки към клубовете от НБЛ

Дисциплинарно-административният съвет на Националната баскетболна лига насочва публични рекомендации към клубовете от НБЛ по разнообразни материално-технически, организационни и административни нередности, присъстващи в отчетите на дежурните представители на БФБ от последните два кръга на Националната баскетболна лига.

Като комисия към НБЛ, която съблюдава за спазването на нормативните актове и дисциплинарно-административния устав на НБЛ, ДАС преглежда забележките в отчетите, проучва обстановката и дава опция на БК да слагат реалистични и съответни периоди по отстраняването им и припомня, че упоменатите нередности уронват престижа на БК и НБЛ.

Препоръките на ДАС би трябвало да се съблюдават от всички девет клуба, участващи в НБЛ през този сезон.

Във връзка с произшествия след допускане на служебни лица в съдийската стая и направена консултация със Съдийската гилдия, ДАС прави следното уточняване в границите на член 35, т. 9 и т. 10 от ДАП: За да не се нарушава подготовката, отдиха и заключителния разбор на съдиите, не се позволява влизането на външни и служебни лица от двата БК в съдийската стая по какъвто и да е мотив преди началото на мача, на полувремето и след завършването му до излизането на съдийския екип. Наложителни контакти са вероятни само посредством дежурния представител на мача. За осъществяването на решението отговорност носи дежурния представител и представителите на участващите в срещата БК. Нарушението му ще се приема като нерегламентиран достъп до съдийската стая и ще се глоби според член 35, т. 9 и т. 10 от ДАП на НБЛ.

Членовете на ДАС ще изискат гореспоменатото конкретизиране да стане част от формалната разпоредба на НБЛ за сезон 2017/18.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР