Дисни+ добави предупреждение за расистко съдържание към анотацията за 18

...
Дисни+ добави предупреждение за расистко съдържание към анотацията за 18
Коментари Харесай

Дисни добави предупреждение за расистко съдържание към Мъпет шоу

Дисни+ добави предизвестие за расистко наличие към анотацията за 18 епизода на " Мъпет шоу ", което стартира да се излъчва на платформата от петък.
„ Тази стратегия включва отрицателни подиуми и/или корист с хора или култури “, написа в нея, представена от BBC.

disney now claims the muppet show is racist.
well, at least the social justice fascist snowflakes are given an advance outrage meltdown trigger warning.

lol. the world is so fucked up.
— Tom Savage (@SavageTomas)  Заради расистки стандарти: Дисни спря достъпа до анимационни филми Заради расистки стандарти: Дисни спря достъпа до анимационни филми
Стрийминг платформата Дисни плюс ограничи достъпа до анимационните филми " Питър Пан " (1953 г.), " Дъмбо " (1941 г.), " Швейцарското семейс...

Предупреждението е добавено към всеки от епизодите по разнообразни аргументи, в това число в един, в който Джони Кеш пее пред знамето на Конфедерацията. Това беше групата на южните щати, които се бориха да запазят робството по време на Гражданската война в Съединени американски щати и знамето се преглежда като знак на расизъм от мнозина.

Disney slaps `The Muppet Show` with `offensive content` disclaimer
— New York Post (@nypost)
В предизвестието си Дисни прибавя: " Вместо да премахнем това наличие, ние желаеме да признаем неговото нездравословно влияние, да се поучим от него и да предизвикаме диалог, с цел да създадем по-приобщаващо бъдеще дружно. "
Предупреждението идва след няколкомесечен ревизионизъм на филми и телевизионни стратегии, които съгласно днешните стандарти могат да се смятат за обидни. Преоценката на остарялото наличие беше подтикната от митингите на " Black Lives Matter " предишното лято и провокира диспути към стратегии и филми, включващи даже класиката " Отнесени от вихъра ".

This cancel culture is going to far. They are now coming for shows that us Generation Xers grew up on. The Muppet Show???? Really Disney????
— Renea Nikki (@ReneaNikki2)  Дахер Ламот с образец по какъв начин последователите на Cancel културата се самоизяждат Дахер Ламот с образец по какъв начин последователите на `Cancel " културата се самоизяждат
" Cancel " културата не е нещо, което ние си измисляме. Един от най-ярките образци за това е някогашният публицист на " The Guardian " - Нейтън...

18-те епизода на " Мъпет шоу " са подбрани от пет поредици на Джим Хенсън, които бяха огромен шлагер през 70-те и 80-те години на предишния век с присъединяване на Жабока Кермит и Мис Пиги. Освен Кеш, други гост-водещи на въпросните епизоди включват Стив Мартин, Клео Лейн, Спайк Мълиган, Деби Хари и Кени Роджърс.
Според " Лос Анджелис Таймс ", предизвестието се отнася до отрицателни подиуми с хора от други култури, в това число индианци и тези от Близкия изток.
Изданието също по този начин отбелязва, че два епизода от последния сезон са отстранени напълно - в един взе участие Крис Лангъм, който беше публицист в шоуто и влезе като хазаин, откакто популярна гост-звезда се отдръпна. Актьорът беше наказан на 10 месеца затвор през 2007 година за събаряне на неприлични видеоклипове на деца от интернет.
Сред по-ранните предизвестия на Дисни, добавени към филми, са и " Аладин ", " Питър Пан ", " Книга за джунглата ", " Аристокотки " и " Дъмбо ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР