Дискусията се проведе по инициатива на директора на ОДМВР-София ст.

...
Дискусията се проведе по инициатива на директора на ОДМВР-София ст.
Коментари Харесай

Междуинституционална работна среша за сигурността на учениците и превенция на детската престъпност

Дискусията се организира по самодейност на шефа на ОДМВР-София ст. комисар Живко Коцев

Целта на актуалната среща е да персонифицираме проблемите институционално и да работим за превъзмогването им в координирано партньорство съгласно професионалните си пълномощия. С общи старания да осезаем още в ранна фаза агресивното държание, факторите, влияещи на безвредното престояване на децата в учебно заведение, тъй че да можем да реагираме дейно и навреме за превъзмогването им, уточни в изказването си ст. комисар Живко Коцев.

В полемиката, проведена по негово предложение, взеха присъединяване началникът на РУО-София област Росица Иванова, окръжният прокурор на София Наталия Николова, контрольор Детска педагогическа стая в ОДМВР-София Асмина Топова, шефове на учебни заведения в Софийска област и специалисти в областта на образованието.

В рамките на работния формат бяха разисквани въпросите, свързани със здравословното и безвредно престояване на децата в учебно заведение, пътната сигурност, противодействието на разпространяването на наркотични субстанции измежду учениците и детската престъпност.

Приканени от ст. комисар Коцев към неприкритост и диалогичност, ръководителите  на образователни заведения в региона имаха опцията да споделят проблематичните проблеми, с които се сблъскват в ежедневната си работа, като наред с това всички регистрираха положителната връзка и взаимоотношение с инспекторите Детска педагогическа стая и структурите на Министерство на вътрешните работи по места.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР