Дишането влияе върху процеса на вземане на решения, съобщи СайънсЕкс.

...
Дишането влияе върху процеса на вземане на решения, съобщи СайънсЕкс.
Коментари Харесай

Дишането влияе върху вземането на решения

Дишането въздейства върху процеса на взимане на решения , заяви " СайънсЕкс ".

" Показваме, че волевото деяние е обвързвано с вътрешното положение на организма и по-специално с дишането и издишането, само че не и с други физиологични действия като сърдечния темп ", сподели Олаф Бланке от Федералното политехническо учебно заведение в Лозана, Швейцария. Той е началник на проучването.

В основата му е капацитетът на подготвеност (ПГ) - сигнал за мозъчна интензивност, следен в кората на основния мозък, който се появява освен преди волево мускулно придвижване, само че и преди човек да си даде сметка за желанието да се движи. ПГ е знакът за волево деяние, той се появява непрекъснато при измерването на мозъчната активност преди актове на свободната воля.

Изследването открива, че произходът на ПГ е обвързван с дишането . Редовният цикъл на дишането е част от механизъм, който води до умишлено взимане на решение и дейности на свободната воля. Учените настояват също, че по-често правим волево деяние, до момента в който издишваме.

Откритията евентуално ще дадат опция да се предвижда по кое време хората ще извършат волево деяние въз основа на ритъма и метода на дишане. Той може да се употребява и за прогнозиране на потребителско държание, както и за фина конфигурация на здравна инсталация, която употребява интерфейс, обвързван с мозъка
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР