Дирекцията за национален строителен контрол възложи на Центъра за научни

...
Дирекцията за национален строителен контрол възложи на Центъра за научни
Коментари Харесай

ДНСК пристъпва към премахването на строежа от плаж „Алепу”

Дирекцията за народен строителен надзор разпореди на Центъра за научни проучвания и планиране (ЦНИП) към Университета по архитектура, строителство и геодезия да изготви техническа експертиза за унищожаване на противозаконния градеж в местността „ Алепу “, оповестяват от ДНСК. 

От там напомнят, че ДНСК ползва наредбите от чл. 225 от Закона за устройство на територията за унищожаване на осъщественото нелегално строителство в осъществяване на решението на Върховния административен съд от 16 ноември предходната година. С него съдът обяви за незначително разрешението за строеж на курортен комплекс „ Алепу Вилидж “. 

Именно тази експертира е първата стъпка за премахването на градежа на „ Алепу “. Тя ще включва проучване на положението на градивните уреди, както и самостоятелен механически разбор на масива и на построените уреди, основан на теренни и ситуационни данни. Експертите на УАСГ ще дефинират размера на строително монтажните работи, които могат да бъдат отстранени без това да провокира срутване на земна маса, повреди или вреди. 

Строежът има два стадия. Първият съставлява подсилване на свлачището, а вторият е създаване на курортен комплекс. Именно поради това са нужни експертиза и разбор на експерти със познания в региона на земното строителство, структури и сигурност, както и мнения от „ Геозащита “ ЕООД. 

Съгласно нормативната уредба разноските по премахването са напълно за сметка на възложителя на градежа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР