Дирекция национален строителен контрол се престраши след продължили с години

...
Дирекция национален строителен контрол се престраши след продължили с години
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Бутаме кея край Догансарай в Росенец

Дирекция народен строителен надзор се престраши след траяли с години сигнали и излезе с изрично мнение по тематиката за порасналия без документи пристан край лятната резиденция на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган в Росенец. На 23 юни РДНСК-Бургас е издала констативен протокол, с който афишира кея край резиденцията за противозаконен. На това съображение ще бъде издадена и заповед за унищожаване на нелегално строителство.

Това излиза наяве от пост на районния министър в оставка Гроздан Караджов в профила му във Facebook. Възможно е документите да бъдат обжалвани, само че това е първа стъпка към унищожаване на кея. За него тече и прокурорска инспекция поради подозрения за проблематични документи.

От констативния акт, оповестен от Караджов, излиза наяве, че заключението за нелегално строителство е направено въз основата на серия отсъстващи документи. За обекта, построен от фирма  „ Хермес Солар “, няма показан утвърден план, няма издадено позволение за градеж, няма протокол за установяване на строителна площадка. Не е избрана и строителна линия и равнище, не е показана заповедна книга. Представен е единствено обстоен организационен проект, утвърден със заповед на зам.-министър на Министерство на регионалното развитие през 2019 година

При по този начин откритата липса на документи РДНСК – Бургас постановяват, че е налице противозаконен градеж и следва да стартира процедура по премахването му по реда за Закона за устройство на територията.

„ Няма недосегаеми! Стига да искаш да си свършиш съзнателно работата! Забавихме се малко, тъй като се наложи да наемем инженерни водолази, които да извършат замерванията под вода! А и водата да се постопли! Но свъшихме каквото сме дали обещание “, написа в поста си в обществените мрежи Караджов.

„ Заради действията на Гроздан Караджов, министър в оставка на регионалното развитие от  “Има такъв народ ”, ще бъде съборен незаконният кей на Ахмед Доган на  “Росенец ”. Иначе  “ние сме ДПС ”, а всички останали са  “Промяната ”. По делата им ще ги познаете. “, написа в пост и водача на „ ИТН “ Слави Трифонов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР