Директорът на външното разузнаване на Германия (BND) Бруно Кал заяви,

...
Директорът на външното разузнаване на Германия (BND) Бруно Кал заяви,
Коментари Харесай

Германското разузнаване: Световният играч Русия се завърна

Директорът на външното разузнаване на Германия (BND) Бруно Кал съобщи, че Русия може да бъде обсъждана като „ евентуална заплаха “, а не като сътрудник на европейската сигурност и добави, че нейните огромни военни учения от това лято показват стряскащо високо ниво на рационализация на нейните въоръжени сили, съобщи Ройтерс, представена от Агенция "Фокус ".

Според Кал е значимо за Германия, НАТО и за Европейски Съюз да наблюдават от близо развиването на съветските въоръжени сили.

Той добави, че огромното съветско обучение „ Запад “ от лятото е демонстрирало, че Русия е покрай задачата си до 2020 година да модернизира 70% от своите въоръжени сили.

„ Трябва да останем нащрек. Мирът в Европа към този момент не е обезпечен факт “, добави той.

Според него цел на Русия е да „ отслаби Европейски Съюз, да изтласка Съединени американски щати и изключително да вкара чеп сред тях “. „ Това значи, че вместо да бъде сътрудник на европейската сигурност, имаме в лицето на Русия евентуална заплаха “, съобщи Кал.

„ Руският президент Владимир Путин има намерение да предотврати източното разширение на европейските полезности, които да включат Украйна, която дружно с Грузия няма късмет да стане член на НАТО, до момента в който гледната точка на Путин за света доминира в Москва “, съобщи той.

„ Световният състезател Русия се завърна. Тя ще остане неуместна мощ и Западът би трябвало да гледа на това реалистично “, добави той, въпреки и да уточни, че е належащо да се поддържа разговор с Москва, макар активността ѝ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР