Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс

...
Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ с прогноза за развитието на конфликта в Украйна

Директорът на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ) Уилям Бърнс съобщи, че идващите шест месеца ще бъдат " сериозни " във връзка с спора в Украйна, предава CBS, представен от.

Ръководителят на Централно разузнавателно управление на САЩ е изразил тази позиция, говорейки на събитие в Джорджтаунския университет. " Бърнс сподели, че идващите шест месеца ще бъдат " сериозни ", написа медията. Директорът счита, че Русия в обстановката в Украйна залага на " политическата отмалялост " на Запада. Освен това, както Бърнс Вашингтон " не има вяра, че Москва е сериозна за договаряния за разрешаване (на конфликта) “.

Едновременно с това, Бърнс има вяра, че Пекин ще съставлява най-голямото геополитическо предизвикателство за Вашингтон през идните десетилетия.

" Китай продължава да бъде най-голямото геополитическо предизвикателство пред Съединени американски щати за десетилетия напред и най-големият приоритет за Централно разузнавателно управление на САЩ “, съобщи той.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ уточни сферата на новите технологии " главната сцена “ на съперничеството сред Съединени американски щати и Китай, и " главният фактор, определящ бъдещето “ на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Според него, конкуренцията сред Вашингтон и Пекин може да се окаже по-силна, в сравнение с в миналото беше сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики.

По думите на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ, конкуренцията на Съединени американски щати с Китай е " неповторима по обсег " и обгръща целия свят и доста области, добави той.

Бърнс счита, че упоритостите на Китай във връзка с Тайван не би трябвало да се подценяват.

Според американското разузнаване китайският президент Си Дзинпин е наредил на националните въоръжени сили да бъдат подготвени за интервенция за определяне на надзор над Тайван до 2027 година " Това не значи, че той е решил да нахлуе през 2027 година или друга година, само че е увещание за сериозността на неговата ориентировка и упоритости. <...> Нашите изводи в Централно разузнавателно управление на САЩ са, че не бих подценил упоритостите на ръководителят Си Дзинпин по отношение на Тайван “, съобщи шефът на разследващата работа.

В същото време съгласно него, водачът на КНР евентуално е бил " сюрпризиран и смутен “, когато е видял по какъв начин се е развила обстановката в Украйна за съветските въоръжени сили. Според Бърнс Си Дзинпин най-вероятно се е пробва да извлече поучения.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР