Директорът на Пирогов проф. Асен Балтов приветства прекратяването на масовия

...
Директорът на Пирогов проф. Асен Балтов приветства прекратяването на масовия
Коментари Харесай

Директорът на Пирогов: Слава богу, че митингите намаляха

Директорът на " Пирогов " проф. Асен Балтов приветства прекратяването на всеобщия антиправителствен митинг в София. В противоположен случай, съгласно него, случаите на инфектирани с коронаворус в тежка за здравната система обстановка щяха да се усилят в допълнение.

" В момента няма никакъв смисъл от цялостен локдаун. Според мен най-важно е хората да станат по-разумни. Виждате, че и улиците много опустяха, понижа и придвижването. Слава богу, че и тези манифестации също понижиха, тъй като това също щеше да докара до едно увеличение на случаите. Аз мощно се надявам, че разсъдъкът надви над ексцентризма, в случай че мога по този начин да кажа ", разяснява Балтов в тв предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

Той изясни, че внезапното нарастване на пациентите е настъпило по две аргументи - неспазването на противоепидемичните ограничения, както и това, че все по-малко сме навън.

" Психически сме готови, имаме знанията, насъбрани през тези 8 месеца. Ще ставаме все по-консолидирани, с цел да се оправим с вируса ", успокои проф. Балтов.

По думите му болница " Пирогов " е съумяла за 2 седмици да направи цялостна метаморфоза на активността, с цел да може да поеме тежките случаи.

Лечебното заведение ще открие още 200 кревати, с което ще бъдат общо 270 тези за лекуване на ковид. Има обаче доста хора, които сами отиват до лечебните заведения и не употребяват Спешна помощ. Затова се получава изчакване от коли за спешна помощ.

Проф. Балтов прикани за приемливост, увери, че " на всички пациенти ще бъде обърнато нужното внимание " и дефинира като сполучлива стъпка обособяването на пространства за прелиминарен триаж пред огромните лечебни заведения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР