Директорът на НИНКН арх. Петър Петров е поел ангажимент да

...
Директорът на НИНКН арх. Петър Петров е поел ангажимент да
Коментари Харесай

Държавата се заема с рушащата се римска крепостна стена в Пловдив

Директорът на НИНКН арх. Петър Петров е поел ангажимент да запознае министъра на културата с . Петров е осведомен с казуса в елементи, защото той е правил предписанията като основен проектант на регион " Централен ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Цялата процедура за възобновяване на крепостната стена е извървяна от А до Я и преписката е подадена в министерството на културата от някогашния регионален шеф, разяснява за медията ни кметът на " Централен ". Той е разговарял и с новия регионален шеф, който е поел ангажимент въпросът да бъде задвижен още идната седмица, когато ще има диалози с министри. 

По стената има сериозни места и страната би трябвало да вземе съответни ограничения, тъй като е извънреден притежател на този неподвижен монумент на културата. Собственикът на къщата над обекта Стефан Малецов с право се тормози, че при проваляне на подпората може да рухне и възрожденската постройка, добави районният кмет. 

напомни, че на сесията на пловдивския общински съвет през вчерашния ден по негово предложение е взето решение съществуващият паркинг да бъде трансфорат в зона за озеленяване. Когато бъде реставрирана, експонирана и се сложи художествено осветяване, ще се разкрие една прелестна римска стена от II век - уверен е той. Предварителната процедура е приключена и остава единствено министърът да вземе политическо решение за действителни дейности.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР