Директорът на НАСА Джим Брайдънстайн окачестви първото успешно скачване на

...
Директорът на НАСА Джим Брайдънстайн окачестви първото успешно скачване на
Коментари Харесай

НАСА: Скачването на Дракон с МКС е начало на нова епоха в космическите полети

Директорът на НАСА Джим Брайдънстайн окачестви първото сполучливо съединяване на кораба " Дракон " на компанията " Спейс Екс " с Международната галактическа станция (МКС) като начало на нова ера в галактическите полети, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция. Той написа това на страницата си в Туитър.

" Със скачването на " Дракон " на " Спейс Екс " с МКС стартира нова ера в галактическите полети ", е написал Брайдънстайн. " Поздравявам всички с този исторически триумф, който ни приближава до задачата американски астронавти да употребяват американски галактически кораби. "

" Спейс Екс " се приближи до задачата си да изпрати хора в космоса. От компанията на бизнесмена Илон Мъск оповестиха, че това сполучливо съединяване е първото за галактически транспортен съд за търговски полети, планиран за екипаж.

" Дракон " бе изстрелян през вчерашния ден с ракета " Фалкон " от галактическия център " Кенеди " във Флорида. Мисията без екипаж дава опция на " Спейс Екс " да покаже, че може да построи галактически транспортен съд, който да води хора в космоса. Корабът ще остане 5 дни свързан за орбиталната станция, преди да се върне на Земята идващия петък.

" Тестовият полет е доста значим. Готвим се да изпратим американски астронавти с американски ракети в космоса от американска територия за пръв път, откогато бяха прекратени полетите на совалки през 2011 година ", съобщи неотдавна шефът на НАСА Джим Брайдънстайн.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР