Директорът на Многопрофилната болница в Исперих д-р Абдулах Заргар е

...
Директорът на Многопрофилната болница в Исперих д-р Абдулах Заргар е
Коментари Харесай

Шефът на МБАЛ- Исперих подкрепен от над 5000 души за българско гражданство

Директорът на Многопрофилната болница в Исперих доктор Абдулах Заргар е на път да получи българско поданство. Процедурата към този момент е стартирала, съобщи Българска национална телевизия.

Д-р Заргар от Иран е обиден от идните през февруари промени в Закона за обществените предприятия, съгласно които непознат жител не може да ги управлява. Хората в Исперих обаче предизвикаха подписка с гледище той да остане отпред на здравното заведение, което при негово управление е избавено от закриване и към този момент едно от водещите в района.

Жителите на града събраха над 5000 подписа в поддръжка на доктор Заргар.

" Това за мен е огромна чест. И още по-голяма отговорност - каквото съм правил до момента, оттук насетне още повече да се направи. Такава поддръжка получих, че към този момент ми е срамно. Не знам по какъв начин ще се реванширам за този жест - както на обществото, по този начин също желая да благодаря на министерството на опазването на здравето, на проф. Ангелов, че прави каквото зависи от тях. Много съм признателен и съм доста длъжен ", съобщи шефът на болничното заведение.

Според него, битката не е лесна, само че е значимо всеки ден да има напредък, усъвършенствания. Има неща, които не можем да оправим, само че колкото можем, ще създадем. Дори да ни стане нещо, отново няма да спрем - безапелационен беше доктор Заргар.

Областният шеф на Разград Гюнай Хюсмен описа, че когато е почнал работа в болничното заведение в Исперих, доктор Заргар е бил признат доста резервирано, само че той се е потвърдил като един добър експерт, на първо място човек и е станал любим освен в района. Областният шеф изрази вяра до края на седмицата да бъде импортирана окомплектованата кореспонденция в министерството на правораздаването и комисията в оптимално къс период да позволи той да бъде жител на Република България.

" Събраха се над 5000 подписа. Това демонстрира, че гражданското общество е будно. Това демонстрира, че обществото държи на доктор Заргар, и аз не виждам причина да не му се даде поданство и имам вяра, че в къс период това ще стане ", добави Гюнай Хюсмен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР