Директорът на Листвяжная Сергей Махраков, обвинен за нарушаване правилата на

...
Директорът на Листвяжная Сергей Махраков, обвинен за нарушаване правилата на
Коментари Харесай

Арестуваха директора на руската мина, в която загинаха над 50 души

Директорът на " Листвяжная " Сергей Махраков, упрекнат за нарушение разпоредбите на индустриалната сигурност по делото за гърмежа, при който починаха над 50 души, е задържан за два месеца, заяви ТАСС.

Махраков не се призна за отговорен по повдигнатите му обвинявания.

Според версията на следствието, шефът е бил осведомен за рисковата централизация на метан в мините, където на 25 ноември избухна гърмеж.

Следствената комисия настоя за ареста му, защото, в случай че остане на независимост, Махраков може да окаже въздействие върху очевидците и да унищожи доказателства или да се укрие от правораздаването.
свързани новини3337на 25.11.20212652на 25.11.2021
Прокурорът поддържа настояването, без значение че Махраков увери съда, че не има намерение да бяга от страната и изиска мярка домакински арест.

Заместник-директорът на мината Андрей Молостов също не се призна за отговорен.

Следователят настоя и за неговия арест, уточнявайки, че Молостов си е купил по-рано билети за пътешестване в чужбина. Обвиняемият изясни, че е възнамерявал отпуск на Малдивите със фамилията си, откъдето трябвало да се върне на 17 декември.

Прокурорът поддържа настояването на следователя и за това искане за арест.

Междувременно от Министерството на изключителните обстановки оповестиха, че са обновени издирвателните действия в мината.

Спасителите не са се отказали от концепцията да пробият дупка до мястото на гърмежа, с цел да подкрепят по-бързото изстудяване на шахтата и по този метод да открият колкото е допустимо по-бързо затрупаните там миньори.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР