Директорът на интензивното отделение на болницата Папаниколау“ Никос Каправелос предложи,

...
Директорът на интензивното отделение на болницата Папаниколау“ Никос Каправелос предложи,
Коментари Харесай

Медици предлагат удължаване на грипната ваканция в Гърция

Директорът на интензивното поделение на болничното заведение „ Папаниколау “ Никос Каправелос предложи, Държавата да обмисли удължение на ваканцията на учениците и да не се връщат на учебно заведение идващия понеделник заради експлоадирането на грип и вирусни инфекции.

„ Ваканцията на децата може да бъде удължена. Не отваряйте учебните заведения в понеделник. Има огнище “, сподели господин Каправелос, като обърна особено внимание на неналичието на интензивни отделения за деца в Гърция.

„ Може да забележим деца в реанимация. В Англия през декември леглата бяха заети със случаи на вирусни инфекции “, означи той, пред телевизия SKAI, като акцентира, че има към 200 вируса, които могат да причинят проблеми. В същото време посъветва родителите да не се паникьосват и да прибягват до лекарства. „ Хремата не е заплашителен признак. Това, което претърпяваме е един от най-интензивните грипни сезони от доста години, само че акцентира, че това е управляема обстановка “, сподели той и повтори, че към момента не сме достигнали пика на вълната от вируси.

 
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР