Директорът на Александровска болница в София проф. Борис Богов прогнозира,

...
Директорът на Александровска болница в София проф. Борис Богов прогнозира,
Коментари Харесай

Проф. Богов: Локдаунът вероятно ще бъде удвоен

Директорът на Александровска болница в София проф. Борис Богов предвижда, че най-вероятно новите ограничаващи ограничения, които влизат в действие от на следващия ден, ще бъдат удължени. Засега здравните управляващи оповестиха, че те ще продължат 10 дни - до 31 март.

" Мисля, че ще бъде удължено това време, тъй като епидимиологията на вируса е такава, че за 10 дни няма да се свие платото по този начин наречено, несъмнено ще бъде продължен локдаунът, съгласно мен със 7 до 10 дни ", разяснява Богов в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS.

По думите му ще се направи селекция какво да се отвори първо и какво не. Той акцентира, че затварянето се е наложило поради безконтролното събиране на хора.

Сходна прогноза малко по-късно направи и основният държавен основен контрольор Ангел Кунчев.

" Затварянето за 10 дни може да не е задоволително. Очакваме да забележим реакцията на тези ограничения. Много се надявам да не е по този начин. Надявам се да забележим към този момент, в случай че не изкривяване на кривата, то най-малко задържане на стойностите. Няма какво да създадем, с изключение на да имунизираме и да ограничаваме контактите ", акцентира той в предаването " Карай напряко ".

" В " Александровска " болница с 30% са се нараснали пациентите през последните 10 дни, заетостта е към 42 % в интензивните кревати, има и 6 интубирани ", посочи още проф. Богов.

Според него приблизително с 10-12 години е намаляла възрастта на боледуващите спрямо предната вълна, в този момент тя е към 50 година

" Нямам информация за " френски " вид, който не може да бъде заловен с PCR проби, а в случай че има той няма по какъв начин да е от фамилията на коронавирусите, защото те са направени тъй че да хващат белтъчната му обвивка ", съобщи още проф. Богов.

Той съобщи още, че няма приети в болница имунизирани пациенти.

" Имаме двама сътрудници по-тежко минали втората игла, имат повече от 3-4 дни температура, а единият е с инфектиране на мястото на убождането ", посочи той. По думите му единият е бил с " Модерна ", другият с - " АстраЗенека ".

По негова информация през днешния ден е имало отлив на имунизацията, 93-ма са имунизирани в Александровска, 36 от тях са втора доза (РНК ваксини).

Професорът показа, че отлагането на втора доза не може да има отрицателен резултат. Но всеки инфектиран може да бъде здрав заразоносител.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР