Директорът на Агенция Митници“ Петя Банкова е задържана за 72

...
Директорът на Агенция Митници“ Петя Банкова е задържана за 72
Коментари Харесай

Директорката на Агенция „Митници“ Петя Банкова е обвинена за участие в престъпна група

Директорът на Агенция „ Митници “ Петя Банкова е арестувана за 72 часа и е упрекната за присъединяване в проведена незаконна група за търговия с въздействие, контрабанда, подкупи с още трима души, които тя не познава, сподели пред медиите юристът ѝ Аделина Натина, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя уточни още, че в неофициален диалог чиновници от Комисията за противопоставяне на корупцията (КПК) са ѝ споделили, че е юридически обиск в дома на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. По-рано през днешния ден стана известно, че Коцев е подал оставка.

Натина сподели пред медиите постановлението на Софийска градска прокуратура за привличане на обвинен на клиентката ѝ. Като сподели, че обвинявания имат още Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов.

Според обвиняването незаконната група е работила от януари 2023 година до 3 април 2024 година Адвокат Натина уточни, че Банкова не познава хората, с които е упрекната, че е взела участие в незаконна група. Като посочи, че тя е назначена в Агенция „ Митници “ на 8 август 2023 година Също по този начин добави, че не е посочен водач на незаконната група, а тримата обвинени с Банкова са арестувани. Тя удостовери, че при вчерашната акция са задържани 10 индивида, само че единствено четирима имат обвинявания и не е ясно какво се случва с другите. Натина уточни, че заместникът на Банкова - Людмил Маринов, е освободен.

Аделина Натина позволи, че прокуратурата ще изиска от съда да бъде наложена непрекъсната мярка за неотклонение на Петя Банкова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР