Диня и лято са две взаимно допълващи се понятия. Но

...
Диня и лято са две взаимно допълващи се понятия. Но
Коментари Харесай

Пушена диня - нестандартно лятно предложение /видео/

Диня и лято са две взаимно допълващи се понятия. Но да си похапваме от аления плод в композиция със сирене към този момент е огромна отживялост. А най-актуалната хрумка е... пушена любеница.
Да, и ние изгледахме необичайно първият път, когато чухме за този деликатес. Най-малкото, тъй като наподобява по-скоро на пушено месо. А за усета можем единствено да допускаме, до момента в който не опитаме. Ако се престрашим, несъмнено.
Всички стартира е един американски ресторант, който взема решение да разнообрази менюто си, цялостно с меса, приготвени по друг метод. И, за изненада на мнозина, като вегетарианско предложение се появява точно пушената любеница.
За да се доближи до крайния резултат, който гледаме с изненада и съмнение, динята първо се опушва за осем часа по същия метод, по който и месата. След това се слага в марината със сол и разнообразни подправки, в която престоява четири дни. После още веднъж идва ред на опушването, а скоро по-късно и на сервирането.
Нарязана на дребни, квадратни късчета за по-голямо улеснение, със златиста коричка и няколко клончета розмарин за лукс, динята като нищо може да бъде сбъркана за апетитно парче свинско месо.
А каква е на усет? Влогъри, които пробваха да пресъздадат рецептата, споделят, че тя напълно е объркала сетивата им. Трудно е да схванеш какво ядеш, само че в следствие разбираш, че е вкусно, споделя един от тях, представен от Metro.
Това обаче е единствено едната страна на момента, тъй като мнозина считат, че веганите са отишли прекомерно надалеч. Но, докъдето и да стигнат, няма да съумеят да заменят месото и неговите вкусови качества. Особено с любеница.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР