Динамичното и забързано ежедневие е изпълнено със стресови ситуации и

...
Динамичното и забързано ежедневие е изпълнено със стресови ситуации и
Коментари Харесай

Време е да кажем сбогом на умората и отново да сме жизнени и енергични

Динамичното и забързано всекидневие е изпълнено със стресови обстановки и напрежение, които изцеждат силата ни. Не намираме задоволително време за себе си и околните си, за релакс и занимания, усещаме се отпаднали, бавни и без въодушевление – положение, познато още като хронична отмалялост. Тя обаче може да се потуши, в случай че променим метода и качеството си на живот. В идващите редове ще ви дадем няколко съвета, които да изпробвате за възвръщане на тонуса и силата. Кажете довиждане на умората!

Обърнете внимание на психическото си положение

Ако тялото ви реагира негативно за по-дълъг интервал на време, помислете дали пък казусът ви не е обвързван с страстите и душeвността ви. Обикновено хората с хронична отмалялост са същите, които са прекомерно амбициозни и непрекъснато се стараят да са на върха, което преди всичко носи психическо напрежение.
Защо се уморяваме, до момента в който спим
Ако допреди 10 години се смяташе, че тв приемникът е зависимостта на хората, то в този момент той е преместен от будилника на смарт телефона. Само се за...
Прочети повече
Научете се да казвате „ не “

Като допълнение към хроничната отмалялост и психическото натоварване може да се включи и неспособността ви да отказвате на другите, когато ви помолят за помощ. Не подценявайте себе си поради останалите, научете се да отказвате, когато нямате опция или предпочитание и ще установите какъв брой по-освободени ще сте.

Когато имате потребност от сън – оставете дилемите на заден план    

Ако се чувствате преуморени, нямате мотивация, нито мощ да продължите работа – оставете всичко и си набавете нужния сън. Забавете темпото, премислете целите си и е целесъобразно да си изготвите график, в който да отделите задоволително време за себе си и отмора.
Защо когато се нахраним, ни се доспива
Вероятно постоянно ви се случва да ви се доспи незабавно откакто се нахранили. Това значително пречи на продуктивността ви денем....
Прочети повече
Спортувайте

Спортът и придвижването, дружно със здравословната храна, са едни от факторите, които имат огромна тежест върху качеството ни на живот, менталното и физическото ни здраве. За хронична отмалялост и усъвършенстване на жизената сила ви предлагаме да практикувате танци, йога, джогинг, медитация и какъвто и да е тип спорт - стига да ви доставя наслаждение. Дори извършването на покупки часове из магазините може да сметнем за подготовка в тази ситуация.

Ограничете потреблението на захар

Ако всекидневно похапвате повече от нужното количество сладкиши и десерти, богати на доста захар, може да отключите по този начин познатата адреналинова отмалялост. Характеризира се с смяна на настроенията, изнервеност, зашеметяване, нервност, които се облекчават при яденето на нещо сладко. По този метод обаче доста се покачват равнищата на кръвната захар и се получава „ люлка “ от смяна на равнищата й – от нормализиране до спад и назад. Съветваме ви при замаяност да хапнете единствено едно блокче черен шоколад, с цел да не достигате до крайности и да навредите на здравословното си положение. Редуцирайте приема на захар, кофеин, бяло брашно и така нататък и наблегнете на пресни и здравословни храни.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР