Димо Алексиев е любимият водещ, когото каним у дома всяка

...
Димо Алексиев е любимият водещ, когото каним у дома всяка
Коментари Харесай

Гладиатор на сцената и на екрана: как се промени Димо Алексиев през годините

Димо Алексиев е обичаният водещ, който каним вкъщи всяка вечер с „ Игри на волята “. В киното и театъра той се е потвърдил като артист с доста лица . Такъв, който е кадърен да ни разсмее с някоя своя роля, а в идващия филм да ни накара да намразим героя му от сърце.

„ Дори тези, които не ме харесват, признават, че съм добър артист “, споделя с усмивка той.

Признание, което изцяло заслужава. В  попаднахме на някои  забавни заглавия с присъединяване на Димо Алексиев . Това ни накара да проследим кариерата му с няколко функции, които са толкоз разнообразни, че изрично потвърждават големия му гений.
                             

Димо Алексиев приключва НАТФИЗ през 2006 година Преди дипломирането получава предложение за работа в Драматичния спектакъл във Варна , където прекарва първите 4 години от кариерата си.

През цялото време пътува до София, като не стопира да се явява на кастинги. Първите му появи в киното са през 2007 година
                             

Получава функции както в задгранични, по този начин и в български продукции. Освен като артист, в някои от филмите се изявява и като каскадьор.

По-късно работи в Народния спектакъл „ Иван Вазов “ . През 2009 година печели премия „ Аскеер “ в категория „ Изгряваща звезда “ за постановката „ Калигула “ на Явор Гърдев.

През 2013 година Димо взе участие в една от многото задгранични продукции в кариерата си – кино лентата с Жан-Кло д Ван Дам „ Наближаващи врагове “ , сниман в България. В напрегнатия екшън трилър , наличен във видеотеката на EON, можете да видите и други наши артисти като Захари Бахаров и Владимир Михайлов.

 Димо Алексиев EON

В комедията „ Живи митове “ (2014 г.) Димо сполучливо се причислява към креативния екип на Ники Илиев, Орлин Павлов и Любомир Ковачев в ролята на „ майстора “ Мартин.

 Димо Алексиев EON

Докато кариерата му в киното се развива, Димо прави крачка към малкия екран. Огромна известност му носи ролята на доктор Генадиев в сериала „ Откраднат живот “, както и изявите му в сполучливи излъчвания като „ Игри на волята “, „ Маскираният артист “ и „ Като две капки вода “.
                             

През 2020 година Димо изиграва основната роля в „ Дани. Легенда. Бог. “ . Филмът получава премия Златна роза за операторската работа на Румен Василев.

Сатирично-криминалният сюжет и истинската постановка дават опция на  Димо да разгърне гения си и да бъде занимателен по един леко объркващ метод.

 Димо Алексиев EON

В лентата обликът на Дани наподобява на актуален Бай Ганьо, изключително в случай че героят на Алеко говореше на британски с балкански акцент.

 Димо Алексиев EON

Дани е общински консултант, съгласил се да взе участие в епизод от британска документална поредност за пране на пари.

Понеже е изключително атрактивна и именита персона обаче, той взема решение да трансформира продукцията в пълнометражен филм за себе си, разкривайки изцяло същинското си лице.
                             

През 2020 година Димо се завръща към малкия екран в нов сериал. Това е „ Ягодова луна “ , който можете да изгледате на един мирис във видеотеката на EON. Тук той за следващ път потвърждава какъв хамелеон може да бъде на екрана.

 Димо Алексиев EON

Наблюдавайки героя му Боян, съвсем ще забравите какъв брой обичате чаровния Димо.

В „ Ягодова луна “ обликът му е на умопобъркан и нарушител – воин, който незабавно ще намразите.
                             

Много от мненията в профила на Димо в Instagram потвърждават какъв брой сполучливо е построил облика на капризния паралия и принудител в сериала. Ето и някои от тях:

Толкова бях уверена, че няма да съумея да привикна с тази роля да те виждам да си неприятния, гадния.... само че уви, към този момент доста те мразя
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР