Димитров продължава без загубен сет след нова победа с 3:0Григор

...
Димитров продължава без загубен сет след нова победа с 3:0Григор
Коментари Харесай

Гришо пребори Ивашка и е в трети кръг на Уимбълдън


Димитров продължава без изгубен сет след нова победа с 3:0

Григор Димитров победи Иля Ивашка с 3:0 сета (6:3; 6:4; 6:4) и се класира за третия кръг на Уимбълдън. Българинът продължава без изгубен сет на шампионата и ще се изправи против Франсис Тиафо в идната фаза.

Иля Ивашка започва дуела по-силно, като още в първия гейм съумя да стигне до пробив, въпреки да позволи закъснение от 15:30. С гейм на нула тенисистът от Беларус поведе с 2:0. Гришо мъчно съумя да се пребори за третия гейм, откакто му се наложи да избавя брейкбол и на три пъти се стигаше до дюс. Ивашка не изпита съществени компликации и взе идващото си подаване - 3:1. В петия гейм на Григор не му се наложи да избавя точка за пробив и завоюва сервис-гейма си - 2:3.

В шестия гейм се стигна до дълго разиграване, като Гришо стигна до две точки за пробив, само че Ивашка съумя да изравни за 40:40. В последна сметка след общо 18 точки Григор съумя да върне пробива - 3:3. Българинът бе безусловно праволинеен при идващия си сервис-гейм и го взе на нула, с цел да поведе за първи път в свещата - 4:3. Гришо бе съвсем съвършен в осмия гейм и осъществя нов пробив за 5:3, след което завоюва подаването си на нула и с пет следващи гейма завоюва първия сет.

Ивашка потегли мощно и във втория сет и след 40:15 взе подаването си. Григор отговори със севрис-гейм на собствен ред без особени усложнения - 1:1. Гришо стигна до три точки за пробив при идващото разиграване, само че от 40:0 се стигна до 40:30. В последна сметка Ивашка изкара в навън и осъществя третия брейкпойнт за 2:1. Хасковлията взе подаването си без усложнения в четвъртия гейм и поведе с 3:1 сета. Григор Димитров даде сериозен отпор на Иля Ивашка при подаването на тенисиста от Беларус, който въпреки всичко го взе и понижи до 2:3.

Последва бърз отговор от Григор за 4:2. Българинът затрудни своя конкурент при идващото разиграване, само че не съумя да пробие - 3:4. Безапелационен Гришо взе гейма си на нула и поведе с 5:3. Българинът изтеза Ивашка в деветия гейм, само че в последна сметка те
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР