Димитър Радев успя с посланията си да вдъхне спокойствие и

...
Димитър Радев успя с посланията си да вдъхне спокойствие и
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Бюджетът е сложен баланс между много политически искания

„ Димитър Радев съумя с посланията си да вдъхне успокоение и убеденост, че кормилото на банковата система се държи от човек, който знае какво прави.Бюджетът е комплициран баланс сред доста политически претенции, които не постоянно значат промени. “Това съобщи в изявление за БГНЕС икономистът Кузман Илиев.

Икономистът е безапелационен, че преизбирането на Димитър Радев отпред на Българската национална банка е един позитивен знак.

„ Това е един човек, който сподели, че в сложни времена съумява да резервира успокоение. Работата на един централен банкер значително е информационна, изключително когато сме във валутен ръб и нямаме доста благоприятни условия да вършим лична парична политика. Той съумява с посланията си да вдъхне едно успокоение и убеденост, че кормилото на банковата система се държи от човек, който знае какво прави “, съобщи Илиев.

„ Бюджетът за 2023 година не е някаква елементарна счетоводна сметка, както се чуват гласове, а „ комплициран баланс сред доста политически претенции.Това не постоянно значи промени. В случая не значи промени, не значи рационализация на администрацията “, акцентира икономистът.

„ Работата на синдикатите е да притискат властимащите, с цел да се повишават и обществените заплащания, и заплатите. Работата на положителните икономисти и обществениците е да удържат на този натиск, намирайки мощ и воля “, добави той.

Според него, когато стопанската система затихва, а в това време се дават сигнали за увеличение на налозите, за негативен демографски приръст, за неизясненост дали ще се строи инфраструктура, това са доста неприятни сигнали, които вършат да няма вложения.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР