Димитър Попов, специално за Faktor.bgТъй като разследването на атентата срещу

...
Димитър Попов, специално за Faktor.bgТъй като разследването на атентата срещу
Коментари Харесай

Още една версия за атентата срещу Иван Гешев - български олигарси, в координация с Кремъл

Димитър Попов, особено за Faktor.bg

Тъй като следствието на атентата против основния прокурор обрасна с разнообразни версии, някои от които са напълно екзотични, като да вземем за пример тази за реплика на атентат, аз ще прибавя още една. Не е истинска версия, в противен случай, нормална е за нашите географски ширини, само че ще я споделя, защото на никое място в обществените мрежи, където другояче гъмжи от “следователи ” и “сапьори ”, не я срещнах. Тя почива върху римския следователски способ, който в превод на български гласи:

„ Кой има изгода? “

Според моята версия, атентатът е проведен от два центъра – български олигархичен кръг с клонове в Белград и Дубай от една страна, и Кремъл от друга. Въпреки телефонните записи на прокуратурата, в които Къро и индивидът на Цецо от Белград, назовават Демократична България и Политическа партия малоумни, само че наши хора, нямам доверие в тази работа да са забъркани и партиите на смяната. Вярно е, че те пуснаха версията за инсценировка и замязяха на оня, дето „ виновен негонен бягал “, само че обективно видяно, даже А. Атанасов няма изгода да убива основния прокурор, тъй като няма по какъв начин да му заеме мястото след това.
Каква е изгодата от атентата за афектираните олигарси в Сърбия, в Дубай и в Швейцария? Естествено отмъщението, както и предизвестието към останалите магистрати да внимават кого съдят. Имат ли олигарсите ресурса да убият основен прокурор? Имат парите с цел да платят един толкоз безценен и опасен атентат, имат нахалството да го създадат, както и сигурността, че ще останат безнаказани. Имат евентуално и вяра, че идващият основен прокурор ще бъде много по-диалогичен от Гешев.
Защо обаче си мисля, че в този атентат

има и съветска връзка

Защото изгодите за Русия са толкоз очевидни, че няма по какъв начин да бъдат подценени даже от следовател – русофил:
- първо, атентатэт към този момент задълбочи голямото напрежение сред тези, които ненавиждат Гешев и тези, които го поддържат, а това ще задълбочи политическата рецесия и ще усложни основаването на евроатлантическо постоянно правителство;
- второ, атентатът потвърждава на Съединени американски щати, че България не е съдружник в НАТО, а подправена страна, в която Русия може да отстрани всеки, който публично поддържа Украйна и желае да арестува Путин;
- трето, атентатът потвърждава на Европейски Съюз, че България е страна от третия свят, която няма място в Европа, в Шенген и в Еврозоната, тъй като разрушава европейското единство;
- четвърто, атентатът против гонещия съветските шпиони Гешев образно подсказва на всички русофоби в България, че не са предпазени от дългата ръка на Кремъл;
- пето, насажда боязън и суматоха в българското общество, което без друго е надълбоко разграничено и депресирано сега.
Няколко линии, които останаха настрана от вниманието на интернет- следователите:

първата интернационална организация, съобщаваща за атентата против Иван Гешев, е съветската ТАСС,

(виж, б.р )
Случайно ли е, че руснаците незабавно отразиха тази вест, като че ли я бяха очаквали авансово? Аз в случайности нямам доверие! Напротив, както предвидиха военни специалисти, чието мнение разясних и аз преди двайсетина дни, Кремъл следва съветски проект за изваждане на България от НАТО и Европейски Съюз.
Първата му фаза беше сполучливо приключена с помощта на двегодишните старания на Радев, на съветските му съветници и на потребните идиоти, които разградиха страната и в провокирания безпорядък пуснаха съветската мечка в нашата кошара свободно да вербува овчици за своята софра.
След изборите на 2 април стартира и втората фаза от проекта. Първото мероприятие беше наречено " Поход за мир ". В него хиляди русофили размахвайки съветски флагове и плакати в поддръжка на експанзията на Русия, се пробваха да провокират конфликти. Не реализираха задачата на самото мероприятие, само че конфликта по русофилска линия въпреки всичко се състоя в мрежите, и те съумяха да проработят съответното финансиране по тази точка от проекта.

Сега атентатът против основния прокурор ми наподобява на второ мероприятие от втората фаза на съветския проект, и този път задачата му е изпълнена:

съперници и последователи на Гешев към този момент се хванаха за гушите

Преговорите за постоянно държавно управление зациклиха, от Европейски Съюз са изумени, че под носа им мафиоти нападат цяла страна безнаказано, а прокурорите и магистрати излязоха да кажат, че не се опасяват, което си е сигурна реакция на уплашени хора.
Та като ползвам метода „ Кой печели “, аз считам, че е доста евентуална следната версия за този атентат: български олигарси, в съгласуваност с Кремъл, са платили на екипи за мокри поръчки в България, които са организирали атентат против Гешев. Така хем Кремъл извършва втората фаза от проекта, без да се замесва директно, хем тези, дето се събираха в Сърбия, остават недосегаеми и отмъстени!

Дали е допустимо хората в Сърбия и Дубай да имат съветска връзка в своите биографии? Имат, и това от дълго време е потвърдено, изключително по финансова линия. Така че в случай че те са в дъното на този атентат, а за това самата прокуратура още преди гърмежа изнесе много данни, следователите ще би трябвало да вземат решение отново безконечния български проблем – ще оставим ли руснаците у нас и тяхната пета колона, да си разиграват коня безнаказано, или най-накрая ще затворим вратата за съветските офанзиви против страната?
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР