Димитър Любенов, който е обвиняем за катастрофата на Околовръстното шосе

...
Димитър Любенов, който е обвиняем за катастрофата на Околовръстното шосе
Коментари Харесай

Постоянен арест за шофьора, убил човек на Околовръстното, разследват и подкуп на полицаи

Димитър Любенов, който е обвинен за злополуката на Околовръстното шосе в София, при която почина французин, остава в ареста. Такова решение взе Софийският апелативен съд.

Съдиите взеха поради доказателствата, предоставени от прокуратурата, както и заплахата Любенов още веднъж да извърши закононарушение. Преди дни Софийската градска прокуратура промени обвиняването му от действие по несъобразителност в съзнателно закононарушение, откакто кръвната проба на обвинения, както и съществуване на кокаин.

На 25 септември в столицата почина френски жител, а други двама души бяха ранени. Инцидентът става, откакто Любенов навлиза с доста висока скорост в главния път и удря странично движещата се в междинната лента кола. Експертизата на проверяващите сподели, че той е управлявал автомобила със скорост от 195 км в час при ограничаване от 80.

В правосъдната зала водачът описа, че малко преди трагичната преживелица е бил спрян от полицейски чиновници, които по думите му не са си свършили работата и са му разрешили макар нетрезвото му положение да продължи да кара. Той твърди, че им е дал рушвет от 200 лв., с цел да го ескортират до дома му, предава Българска национална телевизия. Адвокатът на Любенов сподели, че те също носят отговорност за тежката злополука и прикани прокуратурата да ревизира въпроса.

От обвиняването дадоха отговор, че такава инспекция към този момент тече и противозаконните дейности на двама служители на реда се ревизират. Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев удостовери, че двамата чиновници са отстранени от работа.

Пред съда Любенов изиска да бъде пуснат под " домакински арест " и сподели, че това е първия му път, в който кара пийнал и дрогиран. По-рано обаче беше обявено, че мъжът е с предходни нарушавания на пътя, като по данни на полицията има неизплатени санкции за превишена скорост.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР