Димитър Кузманов започна със страхотна победа участието си на турнира

...
Димитър Кузманов започна със страхотна победа участието си на турнира
Коментари Харесай

Страхотен Мико Кузманов - победи световния №79

Димитър Кузманов стартира със страхотна победа присъединяване си на шампионата на твърда настилка в зала от сериите " Чалънджър " във френския град Роан.

Българският тенисист победи с 6:3, 6:4 №1 в схемата и №79 в международната класация Раду Албот от Молдова. Срещата продължи 1 час и 57 минути. 

Мико поведе с 3:0 при започване на първия сет, само че Албот съумя да върне пробива при 3:4. Кузманов проби още веднъж за 5:3 и по-късно затвори сета на личен сервис.

Българинът стартира с пробив втората част, а по-късно направи още един за 5:2. При този резултат Мико сервира за продобиване на мача, само че Албот съумя да върне един пробив. При 5:4 Кузманов изпусна три мачбола, само че при четвъртата си въможност затвори мача в своя изгода.

За успеха си Мико проработи 9 точки за международната класация, а във втория кръг може да играе против различен българин – Адриан Андреев.

Андреев ще започва на следващия ден против №260 в света Артур Фис от Франция. Александър Лазаров, който мина през квалификациите, ще играе в първия кръг против №2 в схемата и №132 в света Юго Гастон от Франция.

Кузманов и Андреев са записани като тандем в шампионата на двойки. Там Александър Лазаров ще играe дружно с различен българин Радослав Шандаров. Александър Донски пък ще си партнира с Петрос Циципас.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР