Димитър Кузманов записа първата си победа на Sofia Open! Втората

...
Димитър Кузманов записа първата си победа на Sofia Open! Втората
Коментари Харесай

Димитър Кузманов записа първата си победа на Sofia Open

Димитър Кузманов записа първата си победа на Sofia Open! Втората ракета на България се наложи с 2:1 сета след поврат над Лоренцо Музети (Италия), в обособените елементи 6:7 (4), 7:6 (3), 6:3. Благодарение на триумфа Мико се класира за осминафиналите, където му следва дуел с Камил Майхжак, заменил в последния миг като „ благополучен губещ “ четвъртия подложен Александър Бублик.

Първият сет на срещата мина през голям брой обрати в резултата. Кузманов стартира по-добре и проби първоначално, след което затвърди за 3:0, минавайки през гейма от 0:40, написа

Музети обаче не се пречупи и на собствен ред натисна съперника си, изравнявайки за 3:3. Младият италианец нанесе нов удар с брейк за 5:4, като при този резултат сервира за триумф в първата част. Кузманов съумя да върне пробива в последния миг, с което сетът продължи. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който Музети поведе с 6:1 точки и след това се наложи със 7:4, откривайки резултата в мача при четвъртия си сетпойнт.

Борбата за всяка точка продължи с цялостна мощ и през втория сет, с тази разлика, че в него пробиви нямаше. Така още веднъж се стигна до тайбрек, извоюван този път от локалната вяра Кузманов – 7:6 (3).

Третата, крайна част, беше решена от един пробив, дело на Кузманов в шестия гейм за преднина 4:2. До края пловдивчанинът не трепа и заслужи първата си победа в София.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР