Димитър Кузманов направи дебюта си в квалификациите на Голям Шлем,

...
Димитър Кузманов направи дебюта си в квалификациите на Голям Шлем,
Коментари Харесай

Безпогрешен Кузманов донесе първата българска победа на тазгодишния Ролан Гарос!

Димитър Кузманов направи дебюта си в квалификациите на Голям Шлем, когато през предходната година се класира за Ролан Гарос. Впоследствие Мико продължи да се изкачва в международната класация и справедливо съумя да играе на всяка една от четирите " мейджър " съревнования, като през този сезон даже записа първата си победа в кариерата на сходно равнище, надигравайки Даниел Масур в откриващия си дуел на Аустрелиън Оупън.

Днес пък Мико се завърна за второто си следващо присъединяване в Париж и потвърди, че изцяло заслужава мястото си в предварителния шампионат на едно от най-престижните надпревари света на тениса. Кузманов имаше сложната задача да се изправи против швейцареца Марк-Андреа Хюслер, който е подложен под номер 16 и завоюва 2 трофеи в Чаланджър Тура през последния месец.

Българинът обаче показва най-хубавото от своята игра и към този момент може да се похвали със извоюван мач на още един от Шлемовете - 7:5 6:3. В идващия кръг родният ни представител ще има сложната задача да премери сили с младежа Флавио Коболи, чийто непрекъснат напредък му подсигурява покана за главната скица на отминалия Мастърс в Рим.

Срещата стартира равностойно, само че несъмнено швейцарецът печелеше доста повече точки благодарение на началния си удар и беше по-агресивен от пловдивчанина. Постепенно Мико привикна се нагоди към непрекъснатите офанзиви към мрежата на своя конкурент и непрестанно го затрудняваше с чудесно ориентираните си ретури. Това разколеба международния номер 120 и той сбърка няколко обикновени волета в единадесетия гейм, а най-после съобщи сета с двойна неточност.

Шансовете продължиха да се натрупат пред нашия съотечественик, единствено че 16-тият подложен постоянно пласираше асове в най-трудните за него моменти и някак се държеше в резултата. Втората ни ракета по никакъв метод не се повлия отрицателно от пропуснатите благоприятни условия и не спираше да си основава нови такива, което му донесе съдбоносен брейк за 5:3 и скоро родният ни представител можеше да се поздрави с крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР