Димитър Кузманов и Александър Лазаров донесоха успешно начало на България

...
Димитър Кузманов и Александър Лазаров донесоха успешно начало на България
Коментари Харесай

Реваншът е факт: Отлични Лазаров и Донски донесоха крайната победа на България над ЮАР!

Димитър Кузманов и Александър Лазаров донесоха сполучливо начало на България във значимия конфликт против РЮА за " Купа Дейвис " от Световна група II, при който страната победител ще се класира за плейофите за влизане в Световна група I през 2023-та година. Посредством успехите на сингъл в петък на първите две ракети в състава ни, то за крайния успех от съревнованието ни трябваше единствено още една точка, която още в откриващия мач за вчерашния втори спортен ден можеше да пристигна от срещата на двойки. Българският тандем, както свикнахме да виждаме в последните години, още веднъж беше във групировка Александър Лазаров и Александър Донски, които взеха своя своебразен реванш за провалянето си от южноафриканското дуо през 2019-та, като надиграха безапелационно някогашния номер 7 при каретата Рейвън Клаасен и колежанина Лейтън Кронье на кортовете в Българския народен тенис център (БНТЦ) след спиране на мача от близо 24 часа заради проливния дъжд, който се изля над София в съботния ден - 6:3 7:6(6). По този метод триумфът за родината ни в конфликта против РЮА беше официализиран и се класираме за плейоф за влизане в Световна група I, с помощта на отличен успех с 3:0 точки.

Началото на дуела се оказа повече от чудесно за родните представители, откакто по-неопитният в тандема на противниците Кронье изглеждаше вцепенен при първия си миг на сервис, позволи и двойна неточност, а всичко това работеше в интерес на нашите момчета и те осъществиха ранен пробив. Отговорът от ответната страна на мрежата беше мълниеносен и още при последвалото подаване на Лазаров българите трябваше да избавят гейма си от обстановка 0:40, само че със забележителна лекост и изрядност при изпълняването на волетата нашенците усилиха задатъка си - 3:0. Впоследствие конфликтът закупи тенденциозното русло за среща на двойки и особени забавни мигове нямаше, само че пък за сметка на това Донски и Лазаров на няколко пъти впечатлиха с самостоятелно блестящи отигравания и след пропуснат сетбол на ретур, родните гении нямаха усложнения на личен сервис да затворят откриващия сет.

Във втората част равновесието на силите се резервира, заради което срещата не оферираше изключително завладяващи моменти и подаванията скоростно се причисляваха към актива на сервиращите. Българите дочакаха своя късмет късно в сета и чрез поредност от страхотни отигравания, съпроводени от безгрешност в играта на мрежата, си осигуриха два от по този начин наречените " скрити мачболи ", но ги пропуснаха и откакто не позволиха изненада на начален удар, изравнявайки за 5:5, то проливен дъжд сполетя дуела, а продължителността и вредите, които остави след себе си, провокираха анулация на целия излишък от спортния ден, както и доиграването на двойковия конфликт остана за през днешния ден. След паузата и спадът в температурните условия привидно вдървеност беше обхванала двата отбора, но всеки от тях завоюва началния си удар на 30 и закономерно станахме очевидци на тайбрек.

В дългия гейм ретур уинър на Кронье донесе задатък от минипробив на противниците, който обаче стремително беше върнат от Донски и резултатът се заплете оптимално, а нашите изпуснаха мачбол за промяна на полетата и 6:6. Точно тогава обаче благополучен процес на събитията за България откри своето място и слънцето на процедура заслепи Клаасен, който не уцели топка, а секунди по-късно Лазаров с ас узакони успеха за родината ни.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР