Димитър Желязков и Бенчо Бенчев се познават, но не са

...
Димитър Желязков и Бенчо Бенчев се познават, но не са
Коментари Харесай

Адвокат Найденов с разкрития за срещата между Бенчев и Очите в Солун и как са стигнали до Турция, изплуваха важни детайли

Димитър Желязков и Бенчо Бенчев се познават, само че не са в извънредно близки връзки. Нямат общ бизнес и това може елементарно да бъде тествано. Това съобщи в ефира на bTV Иво Найденов, юрист на обвинения червен общинар..

" На 2 август Бенчев е закарал Димитър Желязков от Солун за Турция. Двамата са се срещнали. Желязков го е помолил да го закара в Солун, разбирайки, че Бенчев ще пътува за Турция. Важното е, че до този миг Желязков не е лице, което да е със статут на обвинен и не е разгласен за общодържавно търсене. Той е упрекнат на 2 август в 16:50 ч. с депеша за общодържавно търсене. Иначе до този миг няма безусловно нищо, което да тормози Бенчев ", добави юристът.

" Бенчев в пътувал сутринта, към 4 ч. Той отивал на среща с сътрудник в Гърция, с който имат бизнес, обвързван със зърно. Срещата е била в хотел, където се е срещнал и с Желязков. Срещата не е закононарушение ", сподели още той.

Запитан дали Бенчев е запазил стая, в която да се настани Желязков, юристът сподели: " Давам образец по какъв начин за мен и сътрудника, с който пътувахме до Бургас, стаята бе непокътната и платена от Бенчо Бенчев. Това е обикновено в множеството случаи. Въпреки това обаче, ние на рецепция се регистрирахме и си дадохме персоналните документи. В хотела си има правила. Всяко лице си дава документа за идентичност и самичък си се записва. Няма по какъв начин Бенчев да укрива Желязков. Хотелът не е негов, той не го крие. Отивайки в този хотел, те са се записали на рецепция ".

Запитан дали Бенчев и Желязков имат общ бизнес, юристът отвърна: " Бенчев е купил дялове от " Аркус ". Той го изясни в самото начало пред медии. Направил си е план, че е по-правилно да си купи дялове като акционер, само че не взе участие чисто механически в ръководството. Доколкото разбирам, Желязков не е чиновник в тази компания. От това, което се изнесе в пространството, шефът на компанията е имал консултански контракт с него, само че до такава степен ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР