Димитър Желязков е задържан от турските власти за срок до

...
Димитър Желязков е задържан от турските власти за срок до
Коментари Харесай

Очите е задържан в Турция за 30 дни

Димитър Желязков е арестуван от турските управляващи за период до 30 дни. Това сподели на брифинг в Елин Пелин главния секретар на МВР Младен Маринов.
 Заловеният с Очите Бенчо Бенчев: Омерзен съм. А желаех единствено да оказа помощ на болен човек  До 60 дни Очите би трябвало да бъде екстрадиран в България
По думите на Маринов няма данни за теч на информация по време на акцията против групата на Очите.

На въпрос дали седемте души, хванати дружно с Димитър Желязков в Истанбул, имат възбрана за влизане в Турция, основен комисар Младен Маринов отговори, че няма такава информация. „ Когато пристигнаха на наша територия, на тях им бяха наложени полицейски заповеди за задържане в период от 24 часа. Проведоха се полицейски следствия в нужния размер, бяха докладвани в Специализираната прокуратура и сега работата продължава. Бяха освободени след тези 24 часа и следва прокуратурата да реши към кого какви обвинявания ще бъдат повдигнати. В момента тече дейна работа на територията на ОДМВР – Бургас, размерът от работа е извънредно огромен. Това, което би трябвало, го вършим. А дали ще защитим тези, които дават сведения, зависи от това до каква степен тези сведения ще доведат до обвинявания на лицето. Всичко се взема решение от прокуратурата “, изясни гл. комисар Маринов.

Общуваме с турските управляващи на най-високо равнище във връзка със случая с Димитър Желязков, сподели вътрешният министър Валентин Радев.

„ Общуваме с турските управляващи на най-високо равнище – два пъти разговарях с министър Ослу. Това беше и преди, когато разбрахме, че минава на тяхна територия, и по-късно. Разбрахме се, че той ще си бъде по алената бюлетина – има си процедури и те ще ги изпълнят. Точно по какъв начин ще стане и по какъв начин работи техния съд не ми е комфортно да го запитвам – да му кажа „ а бе, няма ли да ни го предавате “, сподели още Радев.

Вътрешният министър уточни, че турските управляващи работят задоволително експедитивно. Видяхте, че останалите седем членове от групата ни ги дадоха. Така че чакаме да си изпълнят отговорностите, както и ние го вършим. Вероятно има някакъв период за предаването на Желязков, чакам, че ще стане допустимо най-бързо “, изясни той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР