Димитър Димов, автор на шедьоврите "Осъдени души", "Тютюн", "Поручик Бенц",

...
Димитър Димов, автор на шедьоврите "Осъдени души", "Тютюн", "Поручик Бенц",
Коментари Харесай

Незабравимите цитати на великия Димитър Димов

Димитър Димов, създател на шедьоврите "Осъдени души ", "Тютюн ", "Поручик Бенц ", е роден на 25 юни 1909 година в Ловеч. Роднина на Яне Сандански и поетесата Екатерина Ненчева, писателят има интерес към историята от дете.

Но същинската му пристрастеност са естествените науки. Той е квалифициран ветеринарен доктор, бактериолог и микробиолог. От 1953 година е професор по анатомия, ембриология и хистология на гръбначните животни.
 Мария Николова Мария Николова  Новата житейска философия на блаженството Edna предлага Новата житейска философия на блаженството
Въпреки това и до през днешния ден Димитър Димов е едно от най-блестящите пера в историята на българската литература. Романите му "Тютюн " и "Осъдени души " се подреждат измежду най-големите класики на родния книжовен фронт, а година след година творчеството му печели нови и нови фенове.

Днес, 52 години след гибелта на огромния български публицист, ви предлагаме да прочетете някои от най-вдъхновяващите му и красиви цитати.

Към галерията >>>

 Weheartit

Вижте още:
Най-незабравимите и сантиментални цитати от “Титаник” Цитати от великия и паметен Франк Синатра Красиви цитати от шедьовъра “Малкият принц”
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР