Димитър Бербатов е много близо до официалния край на активната

...
Димитър Бербатов е много близо до официалния край на активната
Коментари Харесай

Бербатов пред Sportal.bg за края на кариерата си: Моментът не е далеч

Димитър Бербатов е доста покрай формалния завършек на дейната си футболна кариера. Бившият състезател на Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Монако и Байер (Леверкузен) призна това в особено изявление пред камерата на Sportal.bg . Родният нападател разкри още, че към него няма отправени оферти, с цел да продължи игровата си процедура на терена.

" Идва и този миг, и най-вероятно ще го кажа публично, както вършат и други като мен. За страдание би трябвало да призная, че не е надалеч моментът, само че е част от живота - едно нещо свършва и стартира друго ", съобщи Бербатов.
 Пресконференция на Димитър Бербатов

Бербатов разяснява и усложненията, които среща самият той, а и всеки различен професионален състезател, когато би трябвало да бъде направена трезва преценка на личните качества и точният миг, с цел да бъде подложен края на една професионална кариера.
" Това е един от най-трудните моменти и аз не върша изключение. Трябва да премислиш нещата отвред - най-много самичък за себе си, да си дадеш съвет. След това, в случай че имаш предпочитание, може да попиташ околните си хора, които знаеш, че в действителност ще ти дадат верния съвет и можеш да разчиташ на тях. Но решението си остава напълно твое. Минуси, плюсове, къде си бил преди, по какъв начин си играл, по какъв начин се чувстваш, когато станеш заран. Защото ставаш и всичко стартира да трака. "



Вече на 37 години, Димитър Бербатов запълва времето си с от ден на ден странични занимания, като отделя време на своята фондация за стимулиране на надарените деца на България, за професионални футболни разбори в задгранични медии, а от през днешния ден ще дава и прогнозите си за някои от най-големите мачове по света, както и у нас, като част от новото си партньорство със световноизвестния букмейкър Betfair .

" Аз имам щастието на 37 години към момента да мога да играя футбол и да се усещам добре. Но какъв футбол можеш да играеш!? Иска ми се да бъда в Манчестър Юнайтед или в Тотнъм сега, само че не е допустимо - просто си знам опциите. И в същия този миг желая да играя футбол, само че да не наподобявам, като че се нося по течението . Може би го имаше този миг в някои от мачовете в последната ми дестинация - Индия, само че всичко това е подбудено от любовта към футбола. Просто не искаш да спираш. Но идва този миг, в който би трябвало да кажеш " ОК, Берба, може би е време, колкото и да е мъчно, да спрем - постигнахме, каквото постигнахме "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР