Дилан Йешилгьоз, лидерката на най-голямата дясноцентристка партия в холандския парламент,

...
Дилан Йешилгьоз, лидерката на най-голямата дясноцентристка партия в холандския парламент,
Коментари Харесай

Най-голямата дясноцентристка партия изключва коалиция с Герт Вилдерс

Дилан Йешилгьоз, лидерката на най-голямата дясноцентристка партия в холандския парламент, изключи опцията да се причисли към коалиция, доминирана от Герт Вилдерс, само че сподели, че може да поддържа такова държавно управление в профил, заяви Politico. Това може да проправи пътя за съюз сред крайнодясната Партия на свободата на Вилдерс и дясноцентристкия „ Нов обществен контракт “ на Питер Омцигт в държавното управление.


„ Големите печеливши са Партия на свободата и Нов обществен контракт. След 13 години ни подхожда друга роля “, сподели пред кореспонденти Йешилгьоз, новата лидерка на либерално-консервативната Народна партия за независимост и народна власт (НПСД), част от обединението на премиера в оставка Марк Рюте. „ Но ние ще създадем вероятен дясноцентристки кабинет. Ние ще подкрепим градивните оферти, тъй че това е форма на приемливост “, добави тя, съгласно публичната телевизия NOS.

Вилдерс бързо реагира в X, като сподели, че решението на НПСД, взето преди началото на съдружните договаряния, е „ доста разочароващо “. „ Много тъпо. Надявам се да трансформират мнението си, тъй като да управляваш е по-добро, в сравнение с да търпиш “, сподели Вилдерс.

Партията на Вилдерс в миналото беше търпелив сътрудник на първото съдружно държавно управление на Рюте и управляваше от октомври 2010 година до ноември 2012 година Вилдерс поддържа това държавно управление в Народното събрание, без да има министерски постове. Ако продължи да бъде търпелив сътрудник за държавно управление, ръководено от Вилдерс, това би било удивително превръщане на функциите. Ходът на Йешилгьоз също оказва по-голям напън върху партията на Омцигт и върху фермерска партията при вземането на решение дали да работят с Вилдерс в идващото държавно управление. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР