Дигитален графично-скопичен рентгенов апарат „Сименс“ от последно поколение на стойност

...
Дигитален графично-скопичен рентгенов апарат „Сименс“ от последно поколение на стойност
Коментари Харесай

Образна диагностика в „УМБАЛ-Пловдив“ с апаратура от най-висок клас

Дигитален графично-скопичен рентгенов уред „ Сименс “ от последно потомство на стойност 430 000 лева закупи „ УМБАЛ-Пловдив “ за Отделението по образна диагностика. Договорът е подписан, след ремонт на помещението ще бъде инсталиран и в къси периоди ще бъде разполагаем на сътрудниците и на пациентите, заяви изпълнителният шеф доктор Динчо Генев.

„ Най-големите преимущества са за болните, защото апаратът подсигурява минимално лъчево натоварване и е щадящ за личния състав, който работи в отделението, – уточни началникът доктор Иван Димитров. – Оборудван е с нов вид високочувствителни детектори, при които е нужно доста по-малко време за осъществяване на проучването, което понижава лъчевото натоварване и го прави доста по-безвреден “.

Старият графичен уред ще бъде демонтиран, помещението ще бъде актуализирано по отношение на индикаторите на новия „ Сименс “ в най-кратки периоди. Така цялата система ще проработи в синхрон, с което тотално завършва ерата на остарялата инсталация и изцяло се минава към цифровизация, означават от болничното заведение.

Всички цифрови изображения се предават и архивират от специфична система и сървър, с които „ УМБАЛ-Пловдив “ разполага. Така всяко поделение има достъп до образните проучвания посредством собствен профил и при нужда експертите могат да ги преглеждат, с цел да уточнят положението на болния.

Изследванията се пазят повече от 10 години. Системата за предпазване на облиците е от най-съвременните, улеснява доста работата на медицинските екипи и дава опция да се даде запис на болния, който той съхранява за последващи визити.

Работата на медиците в цялото лечебно заведение се улеснява, тъй като огромното улеснение за тях е обвързвано с по-високото качество на изображенията, което подсигурява по-прецизна диагностика.

В момента тук работи и различен цифров графично-скопичен рентгенов уред от по-старо потомство, на който тези дни ще бъде направена съществена профилактика.

Отделението разполага и с съвременен 32-слайсов скенер „ Сименс “ с отлични диагностични благоприятни условия. Скоро в „ УМБАЛ-Пловдив “ ще проработи и нов актуален денситометър, уред за премерване на костната компактност. Така Образна диагностика става на извънредно високо равнище и отлична база с огромна последователност за образованието на специализанти.

Всички усъвършенствания са в услуга на пациентите, на които обезпечават по-добра здравна услуга, уточни доктор Димитров.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР