Диетолози и лекари ни съветват постоянно да се храним здравословно

...
Диетолози и лекари ни съветват постоянно да се храним здравословно
Коментари Харесай

Заблудите за храните, в които всички повярвахме

Диетолози и лекари ни поучават непрекъснато да се храним здравословно - с доста плодове и зеленчуци, прясно месо, риба, яйца и млечни артикули. Същевременно в интернет ни предизвестяват - в марулите имало пестициди, ябълките обработвали с восък, а цитрусите ги оцветявали. Кои от тези предизвестия обаче не просто не са правилни, а са си откровени легенди? Ето някои от тях:
 
Восъкът по плодовете

Много хора са обезпокоени от мазния филм, който покрива плодовете. От Американската администрация по храни и медикаменти обаче настояват, че покритието е изцяло безвредно. Нещо повече - то защищава плода от химикали и прахуляк, които при миене падат дружно с покритието.
 портокали iStock/Getty Images
Изкуственото зреене на банани

Бананите се берат зелени, като узряват в специфични стаи с азотна атмосфера. 5% от нея е етилен. Всъщност такава атмосфера може да пресъздадете и вкъщи - сложете зелен банан в плик дружно с узряла ябълка. Същото е.

Дълбокото заледяване на плодове и зеленчуци

Много хора мислят, че плодовете и зеленчуците губят своите потребни свойства при заледяване. Университетът в Калифорния обаче потвърди, че това не е правилно. Учените даже считат, че замразените плодове съдържат повече витамини от пресните. -->
               

A post shared by (@inshape_food) on Apr 9, 2019 at 11:46pm PDT

Пастьоризираното мляко

Пастьоризираното мляко е оскъдно на витамини. Това е правилно. Но би трябвало да се знае, че в млякото има също мазнини, протеини и въглехидрати, които си остават в млякото и след процеса. 

 
Пържените храни

Е, това е правилно за много от тях. Но при картофите, доматите, патладжаните и тиквата, процентът на антиоксиданти пораства след пържене, в случай че се употребява растително масло.
               

A post shared by (@funwithfries) on May 7, 2019 at 8:24pm PDT

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР