Диана Стефанова е управляващ директор на развойните центрове на VMware

...
Диана Стефанова е управляващ директор на развойните центрове на VMware
Коментари Харесай

Четирите технологични супер сили на бъдещето, според VMware

Диана Стефанова е ръководещ шеф на развойните центрове на VMware за България и EMEA, както и шеф бизнес развиване за интегрирани артикули и решения на VMware за Европа.

Притежава над 18 години управнически опит с фокус върху стратегическо и бизнес развиване на центрове за развойна активност в световен аспект.

Присъединява се към VMware през 2007 година, след придобиването на българо-швейцарската компания Sciant, където заема длъжността основен финансов шеф.

Диана Стефанова ръководи най-голямото звено за развойна активност на VMware в района. Вижте какви прогнози даде тя за развиването на компанията през 2019 година за Profit.bg:

1. През 2019 година VMware ще означи своята 12-годишнина в България. Какво се промени за този интервал?

За времето в България екипът на VMware извървя дълъг път, като с експертиза и опит затвърди позицията на един от най-значимите стратегически центрове на VMware в света. Офисът в София се трансформира от чисто R&D звено в мултифункционален хъб, а положителните резултати доведоха до нарастване на вложенията на VMware в българската стопанска система.

Демонстрираните умения и принос на инженерите в София на световно равнище утвърдиха увереността на лидерския екип на VMware в България. Това отвори нови порти за локалните гении - все още сътрудниците ни да работят по едни от най-новите артикули на VMware в региона на хибридните и така наречен многооблачните (multi-cloud) среди, интернет на нещата (IoT), изкуствения разсъдък, блокчейн технологиите, както и редица Open Source планове.

2. По-рано тази година компанията съобщи, че продължава да влага в гении. В какво ще инвестирате през 2019 година?

Наша съществена цел е да превърнем офиса ни в София в още по-атрактивна локация за най-изявените български и задгранични ИТ експерти. Благодарение на опциите за работа по високотехнологични планове с световен принос и разнородни стратегии за личностно и професионално развиване, тук към този момент работят гении от над 10 националности.

Ще продължим да се развиваме в тази посока, като сме заложили амбициозна цел – в идващите няколко години да увеличим личния състав си до 1500 индивида.

Една от плануваните за 2019 година стъпки, която ще ни приближи до въпросните цели, е инвестицията в нови офис здания за нашите чиновници. В края на идната година ще се преместим в Garitage Park - първият мултифункционален комплекс в Централна и Източна Европа, получил промеждутъчен документ по метода BREEAM Communities за обществена, икономическа и екологична резистентност.

С този ход ще осигурим още по-високотехнологични условия на работа в съобразена с природата среда на всички сегашни и бъдещи чиновници на компанията. Силният фокус върху екосъобразния метод на работа ще се резервира и в продължаващите инвестициии в развиването на програмата ни за споделено пътешестване, електрически автомобили, служебни колелета, които инициирахме през 2018 година

3. Кои ще бъдат водещите трендове в IT бранша през новата година?

Четири са значимите посоки, в които влагаме обилни старания в международен мащаб. Пат Гелсингър, основният изпълнителен шеф на VMware, ги назовава четирите софтуерни супер сили на бъдещето.

Това са облачните технологии, мобилните устройства, изкуствения интелект/машинното самообразование, както и Интернет на нещата (IoT) и изчисленията „ на ръба “.

От бизнес позиция, организациите от ден на ден се насочват към многооблачния модел на работа, защото обединяването на хибридните и обществените облачни системи е основно за напредъка и устойчивостта им.

Конкурентно преимущество на VMware в описаните посоки е способността на компанията да сплотява нововъведенията в единна екосистема, която разрешава на предприятията дейно да ръководят своята цифровизация и да се развиват с по-бързи темпове. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР