Дхванил Шет е основател и изпълнителен директор на Skillmatics -

...
Дхванил Шет е основател и изпълнителен директор на Skillmatics -
Коментари Харесай

Индийски стартъп се бори с детската зависимост към технологиите

Дхванил Шет е създател и изпълнителен шеф на Skillmatics - бизнес стартъп с просветителни игри, предопределен да понижи зависимостта на децата от технологиите. Младият бизнесмен основава компанията си през 2016 година откакто хваща племенника си, който е на три години и половина, да се пробва да прокара пръст в книга с меки корици в опит да превърти нагоре по нея по сходство на електронните устройства. За трите години от основаването на компанията до през днешния ден Дхванил Шет реализира върхове като първата индийска марка, която се предлага в международен мащаб от емблематичния магазин за играчки Hamleys.

Тогава Дхванил Шет е 26-годишен юноша, който търси метод да се откъсне от работата си като съветник по ръководство и да развие комерсиалните площи в родната си Индия. Но внезапно, виждайки дейностите на племенника си, той схваща, че е разкрил същински проблем, който би трябвало да позволи. Това е и моментът, в който предприемачът взима решение да стартира личен бизнес, акцентира Шет пред CNBC. През идващите месеци той се заема с съвещания с родители в Мумбай, с цел да разбере дали те имат същите терзания. Напуска работата си в Boston Consulting Group и влага спестените си 50 000 $, с цел да предложи редица игри за ранно образование, предопределени да откажат децата от мобилните приложения и да ги върнат назад към физическите игри.

Skillmatics в началото предлага гама от единствено осем продукта, само че все пак Шет бързо построява световно разпространяване на индийската марка. В рамките на шест месеца от стартирането на стартъпа през юли 2017 година, един от продуктите се трансформира в просветителна игра номер едно на Amazon. "Още от първия ден бях сигурен, че бизнесът, който изграждах, ще бъде световен. Мисля, че множеството потребителски предприятия са в Европа и Северна Америка, тъй като в исторически проект там са били потребителите. Сега всичко се трансформира. Искаме да удвоим тези два пазара за игрални книги, с цел да бъдат по-достъпни и за останалия свят ", съобщи Шет. Всъщност продуктите на Skillmatics към този момент са налични в 15 страни в международен мащаб. Брандът се предлага и в 3000 магазина за търговия на дребно.

Миналият месец стартъпът бе определен за една от 17-те компании за финансиране по Surge, стратегия на Sequoia за пускане на бизнес на ранен стадий в Индия и Югоизточна Азия, и получи 1.5 милиона $ финансиране. Общото финансиране, получено досега от Skillmatics, възлиза на стойност 2 милиона $, а приходите на компанията доближиха 1.5 милиона $ през 2019 година Шет акцентира, че финасовият триумф ще помогне на марката да разшири проектите си за агресия в Съединени американски щати и Индия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР