ДФК Звездичка също получава терен за безвъзмездно ползване Три спортни

...
ДФК Звездичка също получава терен за безвъзмездно ползване Три спортни
Коментари Харесай

Георги Базотев взима конната база за 30 години, футболният Нефтохимик – спортния комплекс в жк „Изгрев“

ДФК " Звездичка " също получава терен за безплатно прилагане

Три спортни клуба в Бургас получават терени за своето развиване. Общинският съвет към този момент гласоподава предлагането за безвъзмездното даване на обектите.

Клуб „ Кан Крум “, чийто ръководител е Георги Базотев, получава за 30 години конната база в парк „ Езеро “, футболният клуб „ Нефтохимик “ ще се грижи за спортния комплекс в жк „ Изгрев “, а ДФК „ Звездичка “ – игрището към ОУ „ Найден Геров “. 

Флагман.бг потърси юриста на Община Бургас Златина Георгиева, с цел да разбере по какъв метод това решение ще е в интерес на спортните клубове и за тяхното развиване. 

„ Това не е тъкмо концесия, а даване за прилагане на спортните клубове по нов ред по Закона за физическото образование и спорта и Наредба, която Община Бургас създаде. Така клубовете, които са лицензирани, имат право да получат безплатно за по-дълъг период обекти за да развиват спортната си активност и надлежно да не заплащат за това “, изясни Георгиева. 

Конният клуб „ Кан Крум “ получава терена за 30 години, тъй че да може да построи спомагателна инфраструктура, която е нужна за тренировки и мероприятия. Договорът за конната база дава опция за право на градеж при предоставена идея. 

На футболния Нефтохимик се дава спортната база в жк „ Изгрев “ за същия интервал. От управлението също имат идея за реновиране на игрищата и постройките, с цел да може да упражняват в съвременни условия. 
„ Надяваме се да могат да развият игрището и да правят подготвителната си активност на това място “, сподели Георгиева. 

По отношение на ДФК „ Звездичка “ – там срокът, в който ще имат право да употребяват учебното игрище на ОУ „ Найден Геров “, е по-малък – 15 години. Причината е, че е в Община Бургас е постъпило писмо от шефа, в което моли времето да се редуцира, а като претекст показал бързото разгръщане на образователното заведение. 

„ Затова се наложи в хода на разискванията в Общинския съвет да се понижи срокът от 30 на 15 години. Спортният клуб към този момент би трябвало да реши дали е според с това предложение “, добави юристът на Община Бургас.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР