Дейта центровете на Equinix осигуряват защитена инфраструктура с минимални забавяния(снимка:

...
Коментари Харесай

Equinix разширява бизнеса си в региона EMEA


Дейта центровете на Equinix обезпечават предпазена инфраструктура с минимални забавяния
(снимка: CC0 Public Domain)

Р ъст на приходите за 19-та поредна година регистрира световната компания за взаимосвързаност Equinix, която оперира с два центъра за данни и в България. В допълнение, за четвърта поредна година доставчикът на инфраструктура за цифрова промяна разчита на над 90% възобновима сила.  

Годишната възвръщаемост на личен капитал на Equinix доближава 25% за 10-годишен интервал. Компанията е вложила 25 милиона щатски $ за реализиране на по-голяма енергийна успеваемост, а от 2020 година има издадени зелени облигации на стойност $4,9 млрд,. от които $2,9 милиарда са избрани за зелени здания, възобновима сила и планове за енергийна успеваемост.

През отчетния интервал Equinix разшири съдействието си с NexGen Networks, компания за цифрова инфраструктура и снабдител на мрежови решения, основани на фиброоптика, в отговор на възходящото търсене на потенциал от бранша на финансовите услуги и световните корпорации.
още по темата
NexGen употребява центровете за данни Equinix International Business Exchange (IBX) във Франкфурт (FR4) и Лондон (LD8), с цел да обезпечи на клиентите си предпазена инфраструктура с минимални забавяния. Разширеното партньорство ще предложи по-голям достъп до сериозна цифрова инфраструктура в двата водещи световни финансови и търговски центъра и ще разшири предпазената директна облачна съгласуваност на NexGen и нейните клиенти.

Equinix завърши и договорката по придобиване на MainOne – снабдител на центрове за данни и решения за съгласуваност с активност в Западна Африка, на стойност 320 милиона щатски $. С това стартира и навлизането на компанията в Африка.

В проектите на Equinix влиза създаване на изцяло нов център за данни SN1 в град Салалах, намиращ се на южния бряг на Султанат Оман. Този център се построява взаимно с Omantel и ще бъде комерсиално и оперативно ръководен напълно от Equinix като самостоятелен IBX център за данни с отворен достъп. След отварянето си, SN1 ще се трансформира в основна точка за взаимосвързаност за трафика на данни сред Азия, Европа и Африка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР