Действията на звената на МВР на територията на засегнатите от

...
Действията на звената на МВР на територията на засегнатите от
Коментари Харесай

След потопа по Южното Черноморие: Издирват дъщерята на една от жертвите

Действията на звената на Министерство на вътрешните работи на територията на засегнатите от наводнението обитаеми места не престават. Към сегашния миг са разпознати телата на три жертви, търси се четвърти - доктор Даниела Йорданова, която е щерка на една от жертвите - арбитър Мария Москова . Няма нови сигнали за изчезнали хора, научи " Фокус " .

Полицейски екипи на ОДМВР – Бургас със съдействието на чиновници от " Гранична полиция " и Държавно горско стопанство - Царево контролират придвижването по различния маршрут за пътуващите от Ахтопол в посока север, които след компрометирането на моста на къмпинг " Нестинарка “ към 13.00 часа в сряда, минават през маршрут: Ахтопол – с. Варвара – с. Бродилово – местността " Калинче “ / до заслона вдясно/ - още 0.500 м и се стига до нормализиран път в посока с. Изгрев и оттова до Царево.

Маршрутът предпочитано ще се употребява от пътуващите от Ахтопол към Царево и Бургас, а след това ще могат да се включат и пътуващите към Ахтопол. Около 14.30 часа бе възобновена проходимостта на моста на Синеморец, тъй че намиращите се в Резово и Синеморец могат да подхващат евакуиране в северна посока към Царево и Бургас. Органите на реда не престават да реализират и линеен надзор за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони. Контролната активност по отношение на развалената или унищожената благосъстоятелност на жители, за недопускане на мародерски дейности, също се реализира от полицейските чиновници.

Компрометираният мост на къмпинг " Нестинарка “ се охранява от чиновници на зонално жандармерийско ръководство – Бургас. Техни екипи не престават да са в региона на Община Царево и да оказват помощ и подпомагане на нуждаещи се.

Екипи на РД “Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Бургас са на терен в с. Фазаново и с. Кости, подпомагани в активността си от доброволни формирования от Пловдив и София по закона за отбрана от бедствия.

Отводнителните дейности в Царево, с. Лозенец и къмпинг " Оазис “ не престават. Eкип e на язовир в Лозенец за недопускане преливането му.

Гранично-полицейски транспортен съд е в акваторията на Царевския залив за подкрепяне на дейностите по търсене и избавяне на последното търсено лице. Пеши патрули правят същата активност по бреговата линия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР