Дейностите, които са свързани с въглищния сектор в Китай са

...
Дейностите, които са свързани с въглищния сектор в Китай са
Коментари Харесай

Китай е най-големият замърсител с метан в света

Дейностите, които са свързани с въглищния бранш в Китай са изхвърлили толкоз доста метан през предходната година, че резултатът им върху световното стопляне е бил еднакъв на въглеродните излъчвания на целия интернационален товарен превоз.

Енергийният бранш на страната, който е най-големият производител на въглища в света съставлява почти 20% от общите световни излъчвания на метан от петрол, газ, въглища и биомаса. Той генерира над 50% повече от идващите най-големи замърсители: Русия и Съединени американски щати.

Това са последните оценки на Methane Tracker на Международната енергийна организация и те демонстрират голямата задача на Китай за намаляване на замърсяването с метан, написа Bloomberg.

Според специалистите, Китай е насърчил миньорите да употребяват повече метан, създаден по време на процеса на рандеман, само че проблемите пред тях остават съществени. В доста случаи разнообразни компании са виновни за добива на въглища и творби метан, което затруднява напъните за ограничение на нездравословните излъчвания.

Глобалните излъчвания на метан от енергийния бранш надвишават количествата от национално регистрираните размери с към 70%.

През 2021 година метанът в атмосферата се е нараснал с рекордно количество до 1876 елементи на милиард, сочат данните на Службата за изменение на климата на Европейски Съюз. Това е една от аргументите предходната година да стане петата най-топла записана в миналото.

Сателитните наблюдения на великански течове на метан стартират да принуждават управляващите да актуализират условията за отчитане на излъчванията, с цел да включат по-точни технологии за премерване. Едно от главните изводи от сателитни данни е, че обособени събития при които се изхвърлят големи количества могат доста да трансформират общия размер излъчвания на една страна.

Световните производители на сила са изхвърлили 135 милиона метрични тона метан предходната година, което е нарастване от 5% по отношение на 2020 година.

Това е по-високо от световното нарастване на излъчванията на въглероден диоксид, което предходната година набъбна с 4,3 %.

Като се вземе поради метанът от въглища, световните излъчвания стартират да наподобяват по радикално друг метод. Това трансформира Китай в най-големия замърсител в света, демонстрират последните данни.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР