Деян Донков и Радина Кърджилова ще бъдат Яворов и Лора

...
Деян Донков и Радина Кърджилова ще бъдат Яворов и Лора
Коментари Харесай

В НОВ СПЕКТАКЪЛ: Радина и Деян Донков пресъздават любовта на Яворов и Лора

Деян Донков и Радина Кърджилова ще бъдат Яворов и Лора в пиесата на Константин Илиев " Нирвана ", режисирана от Стилиян Петров. Дългоочакваният план, за който актьорското семейство от дълго време мечтаеше, ще има премиерни представления на 17, 18 и 30 декември на сцената на Театър 199 " Валентин Стойчев ".

Пиесата е построена върху документален материал за взаимоотношенията сред българския стихотворец Пейо Яворов и брачната половинка му Лора Каравелова, въпреки те в текста да са обозначени просто като Мъжа и Жената, защото техните интимни исблъсъци са изведени до универсална метафора на любовта - ненавист и войната сред половете: доктрина, изключително съвременна при започване на ХХ век – епохата, в която са живели героите.
свързани новини4468на 20.10.2021
" Нирвана " е поставяна допълнително от 15 български театъра, преведена е на британски, френски, немски, съветски, македонски и други

На родна сцена творбата на Константин Илиев има дълга традиция. В разнообразни театрални версии в функциите са били Цветана Манева и Явор Милушев, Владимир Пенев и Албена Георгиева, Ирмена Чичикова и Христо Бонин, Елена Петрова и Иван Радоев и други

От първите реплики, които си разменят Мъжът и Жената в тази пиеса, до двата изстрела, с които поставят завършек на живота си, изтича час и половина театрално време, написа " Монитор ".

В едно изпълнено с непредвидени обрати, само че ненакъсано от ретроспекции деяние се разкриват взаимоотношенията сред две комплицирани, темпераментни натури. Редуват се прояви на обич и ненавист, привличане и отчуждение, искания за безрезервност и блян за отстояване на автономността на личното Аз.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР