Dexcom ONE - едно устройство – никакво вземане на кръв

...
Dexcom ONE - едно устройство – никакво вземане на кръв
Коментари Харесай

Dexcom ONE - революционна технология за мониторинг на диабета без вземане на кръв

Dexcom ONE - едно устройство – никакво взимане на кръв от пръста. Това е новата разработка на DexCom, Inc. (NASDAQ:DXCM), световен водач в системите за непрестанен мониторинг на глюкозата в действително време (CGM). Новият артикул Dexcom ONE към този момент бе показан на пазара в България. Новата система за управление на е подобаваща за пациенти на над 2-годишна възраст, в това число и от бременни.

Революционната нова технология за непрестанен мониторинг на глюкозата в действително време дава елементарен и наличен метод за управление на диабета. Тя има предпазлив датчик, който може да се носи до 10 дни. Сензорът е толкоз тъничък, че може да се носи дискретно под облеклата. Всяка нова стойност на глюкозата се изпраща безжично до съвместимо Андроид или Apple устройство на всеки пет минути през цели ден. Само един взор към устройството и може да разберете какво е равнището на глюкозата. По предпочитание може да получавате вести, в случай че равнището на глюкозата излезе от авансово, заложените стойности или високо равнище. Звукът и вибрацията също могат да бъдат избирани за цялостен надзор. Технологията оказва помощ за реализиране на задачите в по-добро управление на диабета и дава повече успокоение.

Докато глюкомерът демонстрира равнището на глюкозата сега на убождането на пръста системата за непрестанен мониторинг Dexcom ONE демонстрира цената през целия ден, даже в моментите, когато спим. По този метод може да се види каква е наклонност, дали е постоянна, дали се повишава.

Dexcom ONE е система, предопределена, както за хора с Диабет вид 1, по този начин и за хора с Диабет вид 2.

Сензорът идва авансово калибриран, той е фабрично тестван и е належащо при пускане на датчика да се употребява кодът, който е от долната страна.

Сензорите могат да се сменят на 10 дни, а предавателя на всеки 3 месеца, като могат да бъдат купени поотделно. Възрастните пациенти могат да употребяват уреда на ръката или в коремната област, а децата в горната част на седалището. Сензорът е резистентен при къпане, спортуване и всички действия от всекидневието. 

Устройството може да се закупи от интернет страницата .



Приложението е гратис, като се закупуват датчиците и предавателите. Това може да бъде направено на интернет. Сензорите и предавателите могат да бъдат закупени и поотделно, само че има специфични оферти за тестване на продукта, с помощта на започващи пакети.

Също по този начин по избор на пациента може да се постави тревога, когато стойностите се намалят или покачат над избран предел, като човек самичък може да зададе стойностите.



Dexcom ONE включва дребен датчик, който се слага на тялото, и предавател, благодарение на които мери и изпраща по безжичен път стойностите на глюкозата в действително време до съвместимо интелигентно устройство посредством приложението на Dexcom ONE, като отстрани нуждата от мъчително взимане на кръв от пръста. Също по този начин в приложението на телефона посредством стрелки са показани трендовете в скоростта и посоката на изменение на равнищата на глюкозата, което прави вземането на решения за лекуване сега по-лесни и оказва помощ на хората с диабет да избегнат евентуално рискови случаи на висока или ниска глюкоза.

„ В Dexcom сме отдадени на задачата да предоставяме по-голям достъп до непрестанен мониторинг на глюкозата на хората с диабет по целия свят. Представянето на DexcomONE на пазара в България бележи забележителна крачка напред в управлението на диабета, която предлага елементарен и наличен метод на пациентите да управляват диабета благодарение на уред за непрестанен мониторинг на глюкозата. Горди сме с обстоятелството, че можем да предоставим тази новаторска нова технология на хората в България “ сподели Ерик Бьоркман, общоприет шеф и старши вицепрезидент за Европа, Близкия Изток и Африка на Dexcom.

Ето кои са функционалностите на DexcomONE, които дават опция на пациентите да поемат надзор над диабета:

• Елиминиране на вземането на кръв от пръста: Контролиране на диабета без взимане на кръв от пръста или калибриране.

• Непрекъснато отчитане на стойностите на глюкозата: DexcomONEизмерва глюкозата на всеки 5 минути тъкмо под кожата и изпраща стойностите посредством Bluetoothвръзка до комфортно приложение на съчетаем смарт телефон. Потребителите наDexcomONEмогат да ревизират настоящите равнища и трендове на глюкозата си когато и да е, единствено с едно следене на смарт телефона си.*

• Изключителна акуратност: Пациентите могат да вземат решения за лекуване като дозиране на инсулин, непосредствено въз основата на стойностите на глюкозата и стрелката за наклонност в приложението. DexcomONEне изисква калибриране, с цел да регистрира точни стойности, за разлика от други системи.

• Предупреждения за високи и ниски стойности на глюкозата: Системата DexcomONE може да предизвестява потребителите постоянно, когато глюкозата им попадне отвън авансово заложени от тях високи и ниски равнища на глюкозата, тъй че да могат да вземат ограничения. Звукът и вибрацията на предизвестията могат да бъдат персонализирани.

• Удобно и дискретно: Сензорът на Dexcom ONE може да бъде носен до 10 дни, подложен в региона на корема или в горната част на ръката. Той е толкоз лек и тъничък, че е съвсем незабележим под облеклата.

• Лесно слагане: Сензорът на Dexcom ONE се слага елементарно, с едно допиране. В извършено изследване, 84% от потребителите на Dexcom оповестяват за безболезнено слагане на датчика.

„ В продължение на доста години проучването на глюкозата посредством взимане на кръв от пръста е било сериозен съставен елемент от независимото управление на диабета. Самонаблюдението, което обаче от време на време може да значи проучване на кръвта до 10 или повече пъти дневно, може да лишава време, да бъде мъчително и мъчно да се вмества в един претрупан ден, “ сподели проф. доктор Мая Константинова, ръководител на Българското национално съдружие по детска ендокринология.

„ Със системите за непрестанен мониторинг на глюкозата, хората с диабет в този момент имат свободата да живеят без постоянно взимане на кръв от пръста и могат да разчитат на данните за стойностите на глюкозата от техните устройства, с цел да вземат решения за лекуването, което им дава опция за по-персонализиран и ефикасен независим надзор. “

Как да закупите DexcomONE в България

Пациентите с диабет могат незабавно да поръчат Dexcom ONE през уеб страницата за електрона търговия на Dexcom.com. На уеб страницата има оферти за стартов пакет и абонамент, посредством които хората могат да поръчат и да тестват Dexcom ONE.

Dexcom има маркировка, че продуктът дава отговор на условията за сигурност, запазване на здравето и на околната среда на Европейския съюз) за своята система Dexcom ONE за пациенти с диабет над 2-годишна възраст през юли 2021 година За повече информация по отношение на Dexcom ONE може да посетите:.

За Dexcom, Inc.

От 1999 година насам Dexcom, Inc. дава опция на хората да поемат контрола над диабета посредством новаторски системи за непрестанен мониторинг на глюкозата (CGM). С централен офис в Сан Диего, Калифорния, и офиси в цяла Европа, компанията се трансформира в водач в технологиите за управление на диабета. Като се вслушва в потребностите на консуматори, медицински експерти и снабдители, Dexcom опростява и усъвършенства методите за надзор на диабета по целия свят. За повече информация по отношение на DexcomCGM, посетете.

Dexcom разпространява DexcomONE в България в партньорство със Софарма трейдинг, eдна от най-големите български компании и водач в даването на цялостни решения в бранша на грижата за здравето в България и Сърбия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР