Девлет Бахчели, председател на Партията на турското националистическо движение и

...
Девлет Бахчели, председател на Партията на турското националистическо движение и
Коментари Харесай

Турски политик заплаши да избута гърците от островите в морето

Девлет Бахчели, ръководител на Партията на турското националистическо придвижване и съдружен сътрудник на президента Реджеп Тайип Ердоган, се причисли в неделя към, като сподели, че " за турците ще бъде елементарно да стигнат до отсрещния бряг на Егейско море ", цитира думите му гръцкият вестник " Катимерини ".

" Правителството на Гърция би трябвало да спре... непрекъснато да ни нервира.... Гръцкото държавно управление си играе с огъня, когато твърди, че след Украйна има заплаха от нова война. Островите,, са наше право. Не би трябвало да ни предизвикат. Те не би трябвало да изпитват търпението ни. Ако желаят още един път да ги избутаме в морето, дано ни кажат и ще ги хвърлим всичките, дай Боже. За нас не е нищо да стигнем от нашия бряг до отсрещния бряг на Егейско море ", сподели Бахчели.
 Турция заплаши с
Турция заплаши с " дейности в самоотбрана " против Гърция

Острото опълчване сред двете страни продължава

дали неотдавнашната ескалация на реториката от страна на Турция, водена от президента Реджеп Тайип Ердоган, може да бъде въведения към въоръжен спор, Мицотакис отговори негативно.

" Не имам вяра, че това в миналото ще се случи. И в случай че, не дай си Боже, се случи, Турция ще получи безусловно разрушителен отговор и мисля, че те го знаят доста добре. Турция познава доста добре компетентността на гръцките (въоръжени) сили и степента на тяхната подготвеност.
 Гърция не се бои от
Гърция не се бои от " неоосманския тормоз " на Турция

Анкара желала да възроди Османската империя

Припомняме, че Турция упорства, че Гърция е нарушила мирните контракти от Лозана от 1923 година и от Париж от 1947 година, според които е получила Додеканезките острови, доста от които са известни ваканционни дестинации, като Родос, Лесбос и други, при изискване, че на тях е разположила единствено стеснен боен контингент, като е милитаризирала доста тези острови. Гърция от своя страна твърди, че е разположила там повече военни поради непрекъснатите турски закани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР