Деветима филипински моряци от екипажа на норвежки товарен кораб бяха

...
Деветима филипински моряци от екипажа на норвежки товарен кораб бяха
Коментари Харесай

Пирати отвлякоха 9 филипински моряци край Бенин

Деветима филипински моряци от екипажа на норвежки товарен транспортен съд бяха отвлечени от пирати край Бенин, съобщи Франс прес, като се базира на компанията притежател на плавателния съд и на локалните управляващи.

Атаката била осъществена в събота.

Пирати отвлекли деветима членове на екипажа на кораба "Бонита ", в това число и капитана, край пристанището на Котону, икономическата столица на Бенин. Останалите моряци на борда, които са невредими, били разпитани през вчерашния ден, заяви управата на пристанището.

Норвежката компания притежател Угланд (Ugland) удостовери отвличането и посочи, че офанзивата била осъществена, до момента в който корабът чакал позволение да разтовари премествания от него гипс.

Гвинейският залив, който се простира от Камерун до Либерия, се трансформира в най-опасния за мореплаване регион в света, отбелязва Франс прес.

Атаките против кораби и отвличанията за приемане на откуп са относително постоянно събитие в региона. Повечето от тях биват осъществявани край крайбрежията на Нигерия, откъдето произлизат пиратите.

Пиратството в Гвинейския залив предизвиква съществени усложнения по този значим интернационален морски път и коства милиарди долари на международната стопанска система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР