Деветдесет и двама членове на семейства на служители от съдебната

...
Деветдесет и двама членове на семейства на служители от съдебната
Коментари Харесай

Членове на семейства на служители от съдебната власт в Украйна пристигнаха у нас



Деветдесет и двама членове на фамилии на чиновници от правосъдната власт в Украйна дойдоха тази нощ в България. Заради мобилизацията на мъжете в Украйна пътуващите са единствено дами и деца. Те идват от градове, в които се водят дейни бойни дейности и ще бъдат настанени в почивна база на прокуратурата в България.

Евакуацията е била проведена в границите на 24 часа, като в България рейсовете ще бъдат ескортирани от чиновници на Министерство на вътрешните работи, съобщи основният прокурор Иван Гешев, който беше на границата при Дуранкулак при идването на бежанците от Украйна. По думите му става въпрос най-вече за бесарабски българи, които сами са поискали да дойдат в страната ни.

Иван Гешев уточни, че е подготвил предложение за даване на две бази на прокуратурата, което би трябвало да бъде разисквано от пленума на Висшия правосъден съвет. В тях могат да бъдат настанени още към 200 души.

Иван Гешев изрази и благодарността си към основните прокурори на Молдова и Румъния за тяхното подпомагане по акцията за евакуация на 92-мата членове на фамилии на чиновници на правосъдната власт в Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР