Девет протеста посрещат откриването на българското председателството на Съвета на

...
Девет протеста посрещат откриването на българското председателството на Съвета на
Коментари Харесай

С 9 протеста започва европредседателството

Девет митинга " посрещат " откриването на българското председателството на Съвета на Европейски Съюз. Това съобщи старши комисар Антон Златанов, заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи, представен от Българска телеграфна агенция.

Сред митингите на следващия ден е демонстрацията в поддръжка на Истанбулската спогодба, планувана за сутринта. Останалите са в следобедните часове - от 17 до 20:30 ч. - " за " и " срещу " втория въжен превоз над Банско и други.

Протестите ще бъдат в две зони - първата - бул. " Витоша ", площад " Независимост ", бул. " Цар Освободител ", площад " Св. Александър Невски ", и втората - от паметника на Патриарх Евтимий, бул. " Васил Левски ", ул. " Гурко ", бул. " Раковски ", паметника на Патриарх Евтимий до Руски Паметник.

" На няколко пъти протестните направления се пресичат с придвижването на делегациите, за което ще се направи опит да бъде разминато във времето, сподели още Златанов.

С уредниците на митингите са съгласувани маршрутите на придвижване, сборните и крайни пунктове, тъй че да не се пречи на придвижването на делегациите и имаме вяра, че това ще се съблюдава от всички протестиращи, добави той.

Част от София блокирана поради европредседателството
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР