Девет кандидати до този момент са обявили намерението си да

...
Девет кандидати до този момент са обявили намерението си да
Коментари Харесай

Започва надпреварата за наследник на британския премиер Борис Джонсън

Девет претенденти до този миг са оповестили желанието си да вземат участие в конкуренцията за правоприемник на английския министър председател Борис Джонсън. Сегашният любимец е някогашният финансов министър Риши Сунак, а като водеща тематика в идния избор се очерват налозите, написа английската Военновъздушни сили.

В четвъртък Джонсън подаде оставка като водач на Консервативната партия, само че съобщи ще остане министър председател на Обединеното кралство до избирането на негов правоприемник. Това се случи, откакто той загуби поддръжката на свои министри и депутати след серия кавги, в това число нарушение на карантинните ограничения с празненства, състояли се на " Даунинг стрийт ".

Сега би трябвало да има конкуренция за избор на нов водач на консерваторите. Той би трябвало да бъде избран от към 100 000 членове на Консервативната партия. Когато това стане, Джонсън ще показа оставката си на кралицата и тя ще привика водача на партията, която може да събере болшинство в Народното събрание, с цел да го натовари със сформирането на държавно управление. В случая това ще бъде новият закостенял водач, който ще стане министър-председател.
Реклама Кои вземат участие
Днес петима претенденти оповестиха упоритостите да наследят Джонсън, като огромна част дават обещание да понижат налозите и да се дистанцират от ръководството на досегашния министър председател. Най-новата кандидатура е на младшия министър на търговията Пени Мордънт, която се причисли към транспортия министър Грант Шапс, финансовия министър Надим Захауи, някогашния външен министър Джеръми Хънт и някогашния здравен министър Саджид Джавид, написа Reuters. С тях претендентите стават общо девет. " Това е преломен миг за страната ни. Смятам, че лейбъристко държавно управление на идващите избори би било покруса за Англия ", разяснява Мордънт.

През идващите дни авторитетният консерваторски " Комитет 1922 " би трябвало да реши по кое време да се организира акцията за нов закостенял водач и при какви правила, от което ще зависи по кое време новият министър-председател ще заеме поста. Целта е да се форсира процесът по свеждането на претендентите до финални двама, след което членовете на Консервативната партия ще могат да гласоподават за двамата, стигнали до балотажа, като резултатите се чакат до конференцията на консерваторите през октомври или по-рано.

Останалите претенденти до момента са някогашният министър на равенството Кеми Баденок, основният прокурор Суела Браверман и високопоставеният реакционер Том Тугендхат. Съюзници на външния министър Лиз Тръс настояват, че тя ще се причисли към напреварата, същото се счита и за вътрешния министър Прити Пател.
Настоящият любимец Сунак твърди, че с намаляването на налозите би трябвало да се изчака Източник: Reuters Данъците надолу
С оповестяването на кандидатурите си Шапс, Захауи, Хънт и Джавид дадоха обещание понижаване на налозите, което ги слага против сегашния любимец Сунак, който твърди, че с този ход би трябвало да се изчака. Пред Sky News Шапс съобщи: " Вярвам в по-ниските налози, по-малкото регулации и стопанската система без администрация ". Хънт и Джавид показват, че възнамеряват да намалят корпоративния налог до 15%.
Реклама
Пред Sunday Telegraph Хънт съобщи, че е " единственият главен претендент ", който не е работил в държавното управление на отиващия си министър председател и е предупреждавал, че " обстановката не върви на добре доста преди останалите съществени претенденти ". Според Mail on Sunday в понеделник Лиз Тръс ще даде начало на акцията си с обещанието да понижи налозите и да откри решение на рецесията с покачените ежедневни разноски за семействата.
Свързани публикации Обединеното кралство се пробва едностранно да промени част от разпоредбите за Brexit 14 юни 2022, 16:59 Не, драмата " Brexit " не е завършила 26 март 2021, 11:47 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Марина Станева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР