Девет години след смъртта на Чочо Попйорданов най-близкият му приятел

...
Девет години след смъртта на Чочо Попйорданов най-близкият му приятел
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев, девет години след смъртта на Чочо Попйорданов: Той живее в мен!

Девет години след гибелта на Чочо Попйорданов най-близкият му другар в гилдията - Христо Мутафчиев, призна, че той продължава да живее в него, разбра HotArena.
 
" Чочо е в мен! Никога няма да мога да го не помни! ", показа пред " България Днес " известният артист.

В кабинета на Мутафчиев портретът на Чочо в никакъв случай не слиза от стената.

" Чочо беше рисков. Живееше на бързи обороти. На няколко пъти се беше потрошавал ", сподели за своя починал другар Христо Мутафчиев.
 
За страдание, последният случай с Чочо на частното гробище в Бояна се оказва съдбовен. Тогава героят от паметния филм " Вчера " се подхлъзва и пада отвисоко единствено на няколко метра от гроба на майка си.

Още като възпитаник в гимназията, спомнят си негови връстници, Чочо бил извънредно преносим и мъчно се задържал на едно място. При " посещаване на класа " на премиерата на кино лентата " Търновската кралица " в столично кино бъдещият артист скочил от горния завършек на стълбището надолу и счупил крайници си. А единствено няколко дни преди този момент към този момент бил с гипс на другия крайник поради рухване със ски на Витоша.

Самият Мутафчиев описа за свое рисково прекарване с Чочо Попйорданов. Двамата били още в зората на кариерата си и младостта ги подтиквала към недомислени действия.

" Бяхме на " Варненско лято ". Настаниха ни да спим в Станцията на миньора. Играем зрелище и след поклона решаваме да се скатаем от групата и да правим нормалния обход на варненските кръчми. В неизвестен час всичко завършва и двамата се прибираме. По едно време Чочо ми вика: " Загубил съм си ключа за стаята ".- " И к`во предлагаш? ", го запитвам. " Да се качим по балконите ", дава отговор ми той изцяло съществено. Неговата стая беше на 5-ия етаж, а моята на първия. Започваме да се катерим нагоре. Тераси, парапети, улуци, захващаме се, кой за каквото може. Добираме се до 5-ия, стигаме до стаята му и той ми споделя: " Айде, в този момент ти назад надолу ". Влезе си през терасата, заключи вратата от вътрешната страна и заспа. А аз назад надолу по балконите. Влизам цивилизовано през рецепцията на станцията и се прибирам в моята стая. Такъв беше Чочо. Страшен дивак. Обичам те! ", написа във фейсбук профила си Христо Мутафчиев.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР