Девет души са били ранени при нападението на йеменски бунтовници

...
Девет души са били ранени при нападението на йеменски бунтовници
Коментари Харесай

Деветима ранени при нападение срещу саудитско летище

Девет души са били ранени при нападението на йеменски бунтовници против гражданско летище в южната част на Саудитска Арабия, съобщи Агенция Франс Прес.

Това заяви обединението, ръководена от Рияд, за последната поредност от удари.

Терористичната офанзива на летище Абха докара до пострадване на девет цивилни жители, в това число осем саудитски жители и един с индийски паспорт, се споделя в изказване на военната коалиция от формалната Саудитска преса.

По-рано, иранските бунтовници споделиха, че са почнали необятна интервенция, ориентирана против военни самолети, съгласно техния ефирен канал " Ал-Масира ".

Бунтовниците в прилежащия Йемен, които са се сблъскали с упоритите съдружни бомбардировки от март 2015 година, понесли тежки цивилни жертви, ускориха набези от ракети и безпилотни уреди през границата през последните седмици.

Това идва на фона на засиленото районно напрежение, откакто Вашингтон - основен съдружник на Рияд - упрекна Иран в свалянето на американски безпилотен аероплан над интернационалните води и осъществяване на набези против петролни танкери в стратегическия Омански залив.

Саудитска Арабия неведнъж упрекна Иран в доставянето на комплицирани оръжия за бунтовниците на Хути, обвиняването, което Техеран отхвърля.

След неотдавнашните офанзиви, саудитските държавни медии оповестиха за усилване на въздушните набези на съдружни позиции на бунтовническите позиции в северната йеменска провинция Хаджаха и столицата на Сауа, държана в Хути.

Коалицията се намеси в поддръжка на йеменското държавно управление през 2015 година, когато президентът Мансур Хади избяга в саудитското заточение, когато бунтовниците затвориха на последната му територия в и към втория град Аден. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР