Детството й в началото си прилича на прекрасна приказка. Тя

...
Детството й в началото си прилича на прекрасна приказка. Тя
Коментари Харесай

Почина Неразкаялата Се Дъщеря На Чудовището Херман Гьоринг

Детството й първоначално си наподобява на прелестна приказка. Тя е отраснала в Каринхал – имение в провинцията, цялостно с скъпи творби на изкуството и с замък за игра с умалени като за деца размери. Той е бил макет на двореца на пруските крале Сансуси, издигнат с дарения от нацистки бойци. Неин кръстник е самият Адолф Хитлер, а рожденият й ден – 2 юни 1938 година – е маркиран с национално честване.

Гьоринг обръщал доста внимание на принцесата си, постоянно я прегръщал и целувал и я придружавал на уроци по балет. Фюрерът, нейният кръстник, оставил належащите въпроси на фронта, с цел да отиде на шестия й рожден ден.

Идилията на ранното детство на Еда завършва, когато Съюзниците побеждават Германия и тя капитулира през 1945 година. Принцесата на Райха е едвам 8-годишна, когато татко й Гьоринг, открит за отговорен във военни закононарушения, завършва с живота си посредством доза цианид в затворническата килия през 1946 година, малко преди да бъде екзекутиран.

Момиченцето и майка й – актрисата Еми Зонеман – са били в затвор по това време, а след гибелта на Херман Гьоринг живеят в огромна бедност, в селце без ток и вода навътре в Бавария. Впоследствие се преместили в Мюнхен, Еда получила обучение и първо е била служител, а след това е работила за някакъв хирург.

Преди три години тя завежда дело против страната, с цел да си върне част от имуществото на татко си, иззето след войната. Искът й бил отритнат след единствено няколко минути обсъждане.

За разлика от другите наследници на нацистки водачи, които нормално се разкайват за делата на родителите си, Еда Гьоринг не се отхвърля от бащиното си завещание до края на живота си на 21 декември предходната година в Мюнхен, написа " Дебати ". Говорител на общинските управляващи в града удостовери гибелта й едвам тази седмица. Той не разкри детайлности. Според немските медии единствено няколко души, които са били най-близките на Еда, са били осведомени за кончината й.

Докато други деца на видни нацисти имат спорни усеща към родителите си, принцесата на Третия райх няма никакви съмнения:

„ Обичах го доста и беше явно какъв брой доста и той ме обичаше – сподели тя пред журналиста Джералд Поснър за неговата книга „ Децата на Хитлер: синове и дъщери на водачите на Третия райх “ – единствените ми мемоари от него са за любов. Не мога да го видя по различен метод. “

В същото изявление Еда Гьоринг омаловажи ролята на татко си в Холокоста, макар мнението на доста историци, че той е бил значим фактор в използването на проектите за систематично изтребване на милиони евреи.

„ Проблемът на татко ми бе неговата персонална преданост към Хитлер – разкри Еда – той му бе дал лична клетва и в никакъв случай не би я нарушил, даже когато Хитлер бе отишъл прекомерно надалеч. Нещата, които се случиха с евреите са ужасни, само че прекомерно настрана от татко ми. “

Така и не стана ясно за какво гибелта на Еда Гьоринг бе оповестена едвам преди дни. Това, в което не остана подозрение е, че тя е останала до дъно вярна на фамилията си. Според немските медии е водела уединен живот. През 1991 година Поснър писа за нея, че тя пазела в квартирата си фамилния кръст и доста портрети на свои предшественици.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР